Kommentar

Gelius på krigsstien

Både Bjørn Eidsvåg, Ole Christian Kvarme, Gunnar Stålsett, Sunniva Gylver, Hilde Hummelvoll og Valgerd Svarstad Haugland får gjennomgå i ny bok.

I boken Det er håp i de foldede hender anklager Einar Gelius artisten Bjørn Eidsvåg for å ha deltatt i en «gedigen kjetterjakt» på ham.

Den tidligere Vålerenga-presten går til frontalangrep både på Den norske kirke og en rekke andre kjendiser i sin ferske bok som lanseres i morgen, skriver Dagbladet i onsdagens papirutgave.

«Lettvint». I forbindelse med utgivelsen av Gelius' forrige bok, Sex i Bibelen, uttalte musiker og prest Bjørn Eidsvåg at «prester er ikke spesielt kvalifisert til å løse folks seksuelle problemer».

I den nye boken slår Gelius tilbake og skriver at «jeg synes Bjørn Eidsvåg blir altfor lettvint i sin argumentasjon når han sier at 'Kirken trenger ikke i det hele tatt å mene så mye om dette'».

«Skandale». Det sterkeste oppgjøret tar Einar Gelius med Oslo-biskop Ole Christian Kvarme og tidligere biskop Gunnar Stålsett. Han beskriver behandlingen han fikk i forbindelse med utgivelsen av Sex i Bibelen som en «personalmessig skandale». «Jeg opplevde det som uverdig og skittent av min arbeidsgiver at gamle saker – som for lengst burde vært opp- og avgjort – ble trukket fram og brukt mot meg. »

Ifølge Dagbladet sikter Gelius blant annet til at Stålsetts elleve år gamle «private notater» om hans skilsmisse ble trukket fram av Kvarme. «Det var som å være i DDR med deres Stasi-arkiver. (...) Mine erfaringer med biskopens 'Stasi-arkiv' bør få prestene til å reagere.»

Ståsett stiller seg uforstående til Gelius' påstander. Han sier til Dagbladet at det må være en misforståelse når Gelius påstår at den tidligere biskopen gjorde private notater under deres samtaler.

«Våre samtaler var ikke av privat karakter, men tjenestesamtaler, sier Stålsett til avisen.

Les mer på vl.no.

Hva synes du om måten Gelius tar igjen på ,mot sine kritikere?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar