Verdidebatt

En "guddommelig rett" å slå barn?

"Det er en guddommelig rett å kunne utøve fysisk avstraffelse. Makthaverne i dag har ikke noe begrep om guddommelig rett" (Bibellærer Einar Engøy i Churches of Christ, Skedsmo, til Dagbladet).

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I reportasjen i Dagbladets nettavis i dag (9/6) refereres også følgende utsagn fra den amerikanske Churches of Christ-emmissæren Silbano Garcia:

- Dersom de ikke når fram med irettesettelse, så må de likevel følge bibelen. Den står over norsk lov. Om norske myndigheter straffer dem for å slå barna sine, så mener jeg dette er forfølgelse av kristne, sier Garcia.

Logikken i dette resonnementet minner om måten islamister snakker om sharia-lovgivningen på (om sekulære lover kommer i konflikt med Koranen, er det Koranen som gjelder).

Jeg vil jo i det lengste håpe at Churches of Christ er et marginalt fenomen her i landet, men vil gjerne bli opplyst om hva slags teologisk fundament dette kirkesamfunnet bygger på - dersom andre her i forumet kjenner nærmere til dem.

Lenke til Dagbladets reportasje: http://www.dagbladet.no/2011/06/09/nyheter/vold/innenriks/politi/kriminalitet/16841542/

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt