Kommentar

Skilsmissebarn - mest kriminelle

Skilsmissebarn er mer kriminelle enn andre barn. Bør par som sliter mye i samvære likevel holde sammen med tanke på barna?

Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserer i dag en ny forskningstudie om sammenhengen mellom familiebakgrunn og kriminalitet i Norge.

- Funnene viser at det er en langt større andel barn med skilte foreldre som blir siktet for kriminalitet i ungdomsårene og som unge voksne, enn barn som ikke har skilte foreldre, sier Taryn Ann Galloway i Statistisk Sentralbyrå, til Dagbladet.no.

- Det er vanskelig å si om det er selve skilsmissen eller oppvekstvilkårene rundt den, som er viktig for våre funn. Det er definitivt ting man bør se på videre, sier Galloway.

Undersøkelsene har pågått i tre år og har sett på de fem årskullene født mellom 1977 og 1981 i Norge, totalt 250 000 barn og unge.

Skilsmissebarn kommer dårlig ut i en rekke type undersøkelser. Fra før av er det kjent at skilsmissebarn er mest uføre, dårligere karakterer, blir oftere skilt selv, oftere forsøker å begå selvmord, drikker mer, og oftere tester narkotika.

Bør par som sliter mye i samlivet likevel holde sammen for barnas skyld? Eller er det enda verre for barn å vokse opp med kranglete foreldre?

Hva bør gjøres for at skilsmissebarn klarer seg like godt som andre barn?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar