Kommentar

Hva er galt med sykehus-Norge?

Siri Beate Hatlen trekker seg fra stillingen som administrerende direktør i Oslo universitetssykehus - etter å ha forsvart en sparepakke som går på helsa løs.

Bente Mikkelsen, administrerende direktør for Helse Sør-Øst påla Siri Hatlen å bruke 500 millioner kroner mindre i år. Siri Hatlen svarte at det var vanskelig uten at det gikk utover kvalitet og drift. For noen uker siden fikk Hatlen beskjed om at heller ikke den økonomiske langtidsplanen var god nok for ledelsen. På et ekstraordinært styremøte på telefon søndag meddelte Hatlen at hun trekker seg med umiddelbar virkning.

Oslo universitetssykehus sliter med å spare 500 millioner kroner, men anslår at de vil trenge nær 17 milliarder kroner for å lykkes med å samle gigantsykehuset.

Hvorfor skal sykehus slås sammen når kostnadene blir så mye høyere?

En av grunnene til at sykehusutgiftene eser ut er at det utføres svært dyre operasjoner som kan forlenge eldre pasienters levetid med noen måneder eller kanskje noen år. Samtidig vokser eldrebølgen som gjør at slike operasjoner øker. Bør det settes inn et tak eller klare retningslinjer på hvem som skal opereres, eller bør alle få likt tilbud uavhengig av alder?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar