Verdidebatt

Rapport om Israel

I gjennomgangen påpeker hun at det finnes en narrativ som «alle» er enige om. Den forteller hva som er «sannheten» om konflikten, og Israel får i denne grunnfortellingen hovedansvaret

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hellestveit

Du leverer en rapport som ikke henger på greip.

La oss ta tak i måten Sissel Vold sender sine rapporter til NRK..

Hun begynner sine reportasjer med å anklage Israel for å bombe Gazza stripen. I en bisetning kommer det at det skyldes at palestinaaraberne skjøt over raketter .

Hun går aldri innpå å beskrive hvilke skader disse raketter har avstedkommet.

En slik måte å reportasje er ikke hva jeg kaller balansert rapport. Hun bor i Israel å skulle fortelle det norske folk om skadene rakettene gjør i Israel både på hus og mennesker.

Israel ble tildelt Israel i 1948 av FN slik som de ble bestemt av folkeforbumdet i 1927.. Rett etter 1948 avtalen ble Israel angrepet av Syria, Jordan og Egypt.

I 1967 hendte det samme.

Hvordan kan du legge skylda på Israel. Ref camp David avtale hvor araberne ble tilbudt landområder mot at de lot Israel være i fred. Araberne sa nei.

Palestinaaraberne ønsker ikke fred med Israel de har de gang på gang vist i tale og handling.

Nylig uttale Abbas seg på en slik måte at det hersket ingen tvil om at Palestinaaraberne ikke ønsker annet enn et jødefritt Israel. Der slapp katta ut av sekken eller hva.

Hvorfor vil ikke Palestinanaaraberne ha fred. Det skyldes ganske enkelt at Koranen og Muhammed tillater ikke noe samkvem med Jødene. så enkelt er det.

Dette forstår i Vesten og heller ikke du Hellestvei.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt