Verdidebatt

Klar tale fra Trygve Wyller, TF

Dekan ved Teologisk Fakultet, Trygve Wyller, forventer at Menighetsfakultetet vedtar nytt syn på homofilt samliv.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ja, det kan man vel si er klar tale! Les VL 30/5

Bakgrunnen er at nesten halvparten av spurte ved MF sier seg positiv til ekteskap/samboerskap av homofile.  De mener også det samme skal gjelde for prester. Les VL 27/5

Rektor Vidar Haanes sier at MF ikke har noe syn i den saken, men han er litt overrasket over at det er så mange som støtter homofilt samliv.

Han sier også at det er uaktuelt å fatte vedtak i denne saken. Skal det være kun på grunnlag av spørreundersøkelser blant ansatte en kan vite hvordan det blir undervist på MF? Jeg skulle ønske mer tydelighet!

En må ikke forledes til å tro at dette kun gjelder samliv mellom likekjønnede. Det har med Bibelsyn å gjøre. MF ble opprettet som et alternativ til TF, som mange mente hadde en for liberal teologi. Bibelsynet har betydning for mer enn samlivsspørsmål! Er det likt på de to fakultetene nå?

MF er avhengig av frivillige gaver for å drive skolen. Ca 6 mill årlig, fra enkeltpersoner, menigheter, og fra misjonsorganisasjonene.  Mange har gitt mye i mange år for å sikre at det fortsatt blir utdannet konservative prester.

Er grunnlaget lenger til stede for å gi gaver til MF? Finnes det enda grunner for å beholde MF som utdanningssted for prester?

Som vi har sett tidligere denne uken er Rolf Kjøde i Normisjon bekymret for utviklingen, Kjøde i VL 28/5 . Tydelighet i fra organisasjonsledere er viktig i denne saken.  MF har i alle fall tidligere rekruttert studenter nettopp fra de kristne organisasjonene, og jeg skulle tro at medlemmene har en viss interesse i utviklingen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt