Verdidebatt

Klar tale av Rolf Kjøde.

I dagens nettutgave av VL er det et intervju med Normisjons generalsekretær der han gir til kjenne sterk uro for presteutdannelsen ved Menighetsfakultetet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Alle som er interessert i utviklingen innen kirke og kristenliv anbefales å lese intervjuet. For oss som er med i foreninger innen organisasjonene er det klart at Normisjon og NLM står hverandre nært i Bibelsyn. Til glede for mange.

Men noen blir kanskje forundret. Det er helst NLM og  Espen Ottosen som har fått gjennomgå i diverse media på grunn av konservativt bibelsyn.

Normisjon er en av de største misjonsorganisasjonene, og  engasjerer ca 70 000 mennesker her i landet. Mange av medlemmene har vært engasjert i menighetsråd og frivillig arbeid i menigheter i Dnk. Med flere liberale prester tror jeg at engasjementet blir mindre med årene.

Vi ser en tydelig utvikling i at det organiseres alternativer til kirken i flere av misjonsorganisasjonene. Hvordan er situasjonen om 5-10 år? Vil det finnes konservative presterog biskoper i Dnk? Vil et eventuelt skille stat-kirke utgjøre noen forskjell?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt