Verdidebatt

Kan det virkelig være sant?

I Bibelen finner vi mange profetier, og en av de mest bemerkelsesverdige er Jesajas profeti over byen Babylon. Uansett når vi tidfester Jesajas bok i perioden fra ca. 750 år f.Kr. og fram til 150 år f.Kr. så blir resultatet nær sagt utrolig.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det var vanlig i oldtiden at byer ble ødelagt gang etter gang. Jerusalem har blitt ødelagt hele 27 ganger for så å bli bygget opp igjen hver eneste gang, men så har det aldri blitt uttalt en profeti over Jerusalem at den aldri skulle gjenoppbygges. Det ble det gjort i Babylons tilfelle. I Jesaja 13,20 står det at byen aldri skulle gjenoppbygges: #Aldri skal byen bygges mer, fra slekt til slekt skal ingen bo der...# Vel, byen ble ødelagt i det sjette århundre da Kyros, kongen av Medo-Persia, erobret det babylonske riket og gikk inn i Babylon og ødela byen. Dette er noe alle skeptikere og våre venner ateistene bør ta inn over seg: Babylon har aldri blitt gjenoppbygd, til tross for at det er gjort minst to forsøk på å gjøre det. Saddam Hussein prøvde to ganger å gjenoppbygge den sagnomsuste byen med de hengende hager og all den glorie som byen hadde på Daniels tid. Den første gang kom han godt i gang men røk ut i en krig, den første gulfkrigen, som stoppet prosjektet. Da han hadde kommet til hektene etter å ha tapt den første gulfkrigen begynte han på nytt å prøve å gjenoppbygge Babylon, og vips… så hadde han den andre gulfkrigen på nakken og planene hans skar seg.

Da passer det å sette inn resten av profetien fra Jes. 13,20 + versene 21 og 22:

#...Der skal ingen beduiner slå opp telt og ingen gjeter la dyrene hvile. 21 Men ørkendyr skal ligge der, og husene skal bli fulle av ugler. Der skal strutser holde til og raggete troll hoppe omkring. 22 Ville hunder skal ule i borgene og sjakaler i slott der det før var lyst og glede. Byens time nærmer seg, dens dager blir ikke mange.#

Hva kan de som har besøkt Babylon fortelle? Jo, det er ikke et eneste  menneske som bor der, og beduinene tror at stedet er hjemsøkt av onde ånder og tør følgelig ikke engang overnatte i nærheten av den… og de eneste levende vesener som bor i ruinene etter Babylon er hunder og fugler.

I følge tradisjonen så levde Jesaja i det åttende århundre f.Kr. og dette ble da sannsynligvis skrevet for mer enn 2700 år siden, (minimum 2200 år siden), og profetien har gått i oppfyllelse til punkt og prikke. Men kjenner jeg våre venner skeptikerne og ateistene riktig så har de nok en hel del “fornuftige” bortforklaringer på dette også…

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt