Verdidebatt

Forenklinger

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg var nærmere 50 år når jeg tok førerkort. Jeg trengte atskillige timer øvelsekjøring. Ei ung jente, som øvelsekjørte med meg, gav meg visdomsordet: Det hele dreier seg om å holde seg på veien.

Vi hører stadig politiske disputter, og av og til kan man miste forståelsen av hva alle disse stridighetene omhandler. Da kan den første skolelærdommen komme til hjelp og sette tingene på plass: Politikken handler om å ta av felles saker.

I  jobbsituasjon har jeg av og til som oppgave å lære en elev eller en vikar hva hjelpepleierarbeid består av. Det kan være mye å sette seg inn for eleven, men poenget i arbeidet er å hjelpe et menneske å gjøre hverdagslige gjøremål som man ikke mer klarer å gjøre selv.

Jeg møter ofte mine begrensninger når det gjelder det tekniske. En viktig sak har jeg allikevel oppdaget: Meningen med alle disse apparater er å gjøre livet lettere. Derfor resonnerer jeg og finner som regel ut at bruken er enkel.

Bibelen har også mye forskjellig å si til oss, og når vi leser den, er det fort gjort  å sile ut mygger og sluke kameler. Da er det godt å legge merke til hva Skriften selv understreker.  For eksempel:

"La oss høre avslutningen på hele dette budskapet: Frykt Gud og hold Hans bud, dette gjelder alle mennesker." Fork 12,13.

"Han har kunngjort deg, du menneske, hva som er godt. Hva søker Herren hos deg, annet enn å gjøre rett, å elske barmhjertighet og å vandre ydmykt med din Gud?" Mika 6,8.

"Marta, Marta, du er bekymret og urolig for mange ting. Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, som ikke skal bli tatt fra henne." Luk 10, 41-42.

"Det er fullbrakt!" Joh 19,30.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt