Verdidebatt

Kristen tro og troverdighet

Jeg ser frem mot et spennende landsmøte i KrF. En av de viktigste tingene som skal avgjøres er hvorvidt vi skal beholde bekjennelsesparagrafen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For meg er det ganske opplagt at bekjennelsesparagrafen skaper trygghet blant tillittsvalgte og velgere i KrF. At Kristelig Folkeparti har kristne tillittsvalgte er egentlig ganske logisk for meg. KrF er det eneste partiet som kjemper for de kristne verdiene i vårt samfunn, og derfor har jeg valgt å engasjere meg. I den tiden vi lever i trenger vi virkelig et sterkt og tydelig KrF. Dersom KrF i fremtiden også skal bære frem disse verdiene må partiet ha tillittsvalgte som holder disse verdiene levende. Den paragrafen vi har nå slår fast at personer som har tillittsverv må være kristne og være enige i partiets grunnsyn. Vi må holde fast ved dette, slik at våre velgere vet hva de får når de stemmer på KrF, mennesker som er kristne og som vil kjempe for de kristne verdiene i vår tid.

Jeg er spent på hva som blir utfallet av bekjennelsesparagrafen på landsmøte. I alle tilfeller tror jeg at vi sender et viktig signal til våre velgere. Jeg håper at vi bevarer vår identitet som KRISTELIG Folkeparti når vi skal utarbeide vår politikk. Forøvrig gleder jeg meg til vi kan begynne å fokusere på politikken vår og ikke på denne skadelige vedtektsdiskusjonen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt