Verdidebatt

Ny trend, kristendommen hylles av politikere?

For to dager siden fulgte Sarkozy opp sin kritikk av multikultur med å hylle Frankrikes kristne arv.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sarkozy har nå hyllet den kristne arven i Frankrike. Han kaller dens arv for fantastisk, både hva gjelder kultur og sivilisasjon. Han understreker videre det sekulære og for noen uker siden kritiserte han multikultur.

Dette er synspunktene som han synes å dele med Merkel og Cameron, som begge også har kritisert det siste fenomenet og understreket betydningen av et felles verdisett. Merkel fremhevet kristendommen og det ble sagt at hun talte med glød.

Tilfeldig eller ikke, så har Ole Borten Moe også nettopp betonet sin kristne tro. Kynikere kan mene at mye av dette er politisk begrunnet. Kanskje kan de ha rett, men i så fall kan det skyldes et trendskifte i befolkningen. Selv er jeg ikke religiøs, men betydningen av den kristne arven har likevel for alvor begynt å gå opp for meg og dette har særlig skjedd de siste månedene.

http://www.youtube.com/watch?v=-z59FVqolgg

PS!  Som en kuriositet kan nevnes at det kinesiske vitenskapsakademi har vært på studietur i Europa, i et forsøk på å forstå hvordan vår verdensdel vokste frem og klarte å skape den moderne verden. Konklusjonen de etter hvert skal ha kommet frem til, er at kristendommen var den viktigste forklarende faktoren.

http://www.ionainstitute.ie/index.php?id=1336

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt