Magnus Leirgulen

66

Om å gå kriminelt berserk

Publisert: 1. mar 2011

 

Intervjuet med "skipperen" hva han nå heter på  seilbåten Berserk, etter den tragiske hendelsen i sørishavet ble et mentalt sjokk.  Flybåren hjem fra en eller annen såkalt ekspedisjon til sørpolen, etter å ha mistet båt og mannskap hadde en kanskje ventet en mer nedtrykt og ydmyk "kaptein"

Nei !     Småflirende og bråkjekke stod de to overlevende frem som om det hele var den naturligste ting i verden.  At han i tide tok seg inn på isen for å nå sydpol punktet sammen med en tilsynelattende barnslig og umoden unggutt sier sitt.

En liten del av mitt liv har jeg har jeg hatt mitt yrke på sjøen, herunder også ishavet.  Hans påstand om at en liten seilbåt, funnet på en søppeldynge og restaurert, sannsynligvis av ufaglærte skulle holde i  orkan, og i isbelagt farvann virker skremmende tanketomt og useriøst på meg.

Det blir selvsagt sjøforklaring.  Men må ikke denne fyren etterforskes og granskes, så og si fra baug til akterhekk.  Jeg mener dette må anmeldes som kriminalsak.

Er det noen som har mening om dette ?

 

Kommentar #1

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 10 år siden

De skulle faktisk sykle til Sør-Polen. De hadde med seg terrengsykler i land.

Kommentar #2

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

Helt riktig

Publisert over 10 år siden
Magnus Leirgulen. Gå til den siterte teksten.

Men må ikke denne fyren etterforskes og granskes, så og si fra baug til akterhekk.  Jeg mener dette må anmeldes som kriminalsak.

Dagens VG kan melde at Norsk Polarinstitutt nå har besluttet å anmelde Jarle Andhøy for «Berserk»-ekspedisjonen. Andhøy risikerer ett års fengsel.

Vel fortjent, spør du meg. Slår man ikke ned på dette, risikerer man åpenbart nye dumdristigheter av mediekåte eventyrere.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere