Verdidebatt

En uverdig insinuasjon om Israel

At en fylkesleder for Sosialistisk Ungdom kan bli forledet til å tro på "en samling grove løgner", burde ikke overraske noen. Men at vår utenriksminister, Jonas Gahr Støre, i følge avisreferat i Dagen/Magazinet viser den samme naivitet, overrasker.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

På Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo den 9. februar i år sa han i følge avisreferatene noe som vitner om manglende vilje eller evne til å være balansert i sin fremstilling av Midtøstenkonflikten. I følge Dagen/Magazinets referat 11.02.2011 skal Jonas Gahr Støre på Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo 09.02.2011 ha sagt:

"Vi må konstatere at det er liten eller ingen fremgang i fraværet av direkte forhandlinger. Lekkede palestinske forhandlingsdokumenter gir ikke et komplett bilde av forløpet. Noen mener lekkasjene gir hold i påstandene om at president Abbas har vært rede til å strekke seg svært langt for en enighet. Men like slående er det at Israel ikke har funnet rom til å nærme seg en løsning på et slikt grunnlag. Det mangler rett og slett vilje, tillit og evne til å ta forhandlingene fremover".

Dette er avslørende tale fra vår utenriksminister. Han er tydeligvis ikke orientert om hva PAs  nåværende sjefsforhandler, Saed Erekat, uttalte om rapporten fra Al-Jazeera i slutten av januar i år. Har ikke Jonas Gahr Støre uhildede informanter som kunne ha forklart den sørgelige virkeligheten for ham? Dette utspillet er rett og slett flaut for vår utenriksminister, som bør benytte første anledning til å beklage insinuasjonene om at Israel er den skyldige i stansen i forhandlingsprosessen, fordi de, etter sigende, ikke tok imot palestinernes utstrakte hånd og generøse forhandlingstilbud.Det er ikke nok bare å slå fast at de falske forhandlingsdokumentene ikke gir "et komplett bilde av forløpet". Det er tidenes understatement av en utenriksminister. Han bør ta av seg Palestina-brillene, de samme som han også hadde på etter Israels bording av Marmara.

Denne utblåsingen er skrevet under forutsetning at Al-Jazeeras lekkasje er holdbar nyhetsinformasjon. Fra Midtøsten kan ingen være trygg på at det snakkes og skrives sant om politiske forhold. Dette forhold er eventuelt utenriksministerens eneste unnskyldning for å ha insinuert om Israel.

.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt