Verdidebatt

Urettferdighet - men loven er like for alle

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Romjula ble jeg på en bensinstasjon rygget på av en bil som senere stakk av fra området, etter og ha snakket med meg på utsida av bilen, ved pumpene. Jeg trodde ikke mine egne øyne, er det mulig å være så sjofel og frekk. Stikke av fra en godt opplyst shell bensistasjon med 4-6 kamera, og diverse andre kunder som stod der.

Ok, tenkte jeg naivt, det er vel ikke så farlig, de har nok bilen på kameraene. Også beroliget av bekreftelser fra arbeiderne på stasjonen om at... "joda de skulle hjelpe meg så det var ingen sak det."  Vel, tiden har gått og snart 1 mnd senere føler jeg mer at jeg fremstår som overgriperen enn offeret. Jeg har en skade på bilen for nærmere 20 tusen, mini kasko og får det derfor ikke dekket via forsikringen.  Ingen kan hjelpe meg, loven gir ikke unntakt for slikt, Shell pådømmes å beskytte krininelle men om den den faste kunde av Shell er så uheldig og bli utsatt for skadeverk innen for deres område, så er det kundens om skal straffes. Ringte datatilsynet, nei det gis ikke unntakt for regelen. Det er bare politiet som kan forlange bilder utlevert om jeg hadde anmeldt forholdet. Joda, jeg hadde jo det, men så er det dette med politiets prioriteringer og hva som skal vektlegges. Og jeg forstår jo ganske fort at dette ikke er noe som i deres øyne er viktig, interessen er ikke helt til stede. Jeg opplyses om at det er et tak på 14 dg i slike saker der man ikke har muligheter for skikkelig bevis, så legges den bort i en eller annen skuff....henlagt. Men for meg er det viktig, enn viktigere nå med 50% av full lønn i forhold til tidligere tider da man hadde mer å rutte med.

Loven oppfordrer da til kniminelle handlinger, beskytter i tilegg slike kriminelle og hindrer oppklaring av disse slik den er i dag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt