Hans Birger Neergård

20

Bibelsk Pride og Trans

Kjære bibeltroende venner! Guds ord er rikt.

Publisert: 21. jun 2021

Vi leser med takk og glede Davids salmer selv om han levde i polygami med mange koner og var en bifil person med sterkere kjærlighet til sin unge venn Jonatan enn til alle sine kvinner (2. Sam 1,26).   Ingen av oss boikotter Salmenes bok selv om han fant kjærligheten til Jonatan mer underfull enn til den vakre Batseba.  Som en moderne transperson i et Pride-opptog, hoppet og danset han i flagrende presteklær mer eller mindre naken (2. Sam 6,14).  Kongen danset av all sin kraft og på så ekstremt vis at hans første kone følte på forakt: Tenk å gjøre noe sånt i en prosesjon foran Guds paktskiste med De ti bud!  Likevel har jeg aldri hørt noen predikant på bedehuset si seg enig med Davids første kone, selv om dette trolig var verdens første Pride-parade.   


Som bibeltroende gleder vi oss også over at Bibelen skildrer vår inngang til paradis som ei stor bryllupsfeiring (Åpb 19,7).   Bruden er ikke bare ei kvinne, men hele den frelste skare, noe som også inkluderer oss menn.  Derfor kan vi som bibeltro umulig være prinsipielle motstandere av samkjønna-, skeive-, trans- eller poly-ekteskap.  I såfall motsier vi Den Hellige Skrift.


Som misjonsprest har jeg ikke hatt den luksus å kunne avvise vanskelige bibelspørsmål (Jfr mi bok «Kulturkræsj»).  Jeg må ta både folk og Bibelen på alvor.  Det gjør vi også i kirkas begravelsesliturgi, der vi leser om det nye Jerusalem som kommer til oss pyntet som en brud for sin brudgom (Åpb 21,2).  For oss heterofile er dette Guds løfte umulig å forstå.  Men en by pyntet som en brud gir håp til dem som er så skeive at de har erotiske følelser overfor fantastiske bygninger. 

Alt dette viser oss hvor stor og god Guds skaperplan og Jesu frelsesverk er.  Jeg utdyper gjerne dette nærmere om VL vil gi meg spalteplass.  Mvh Hans Birger Neergård

1 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere