Roald Øye

Pensjonist
410

En annerledes palestina-araber.

Det har gått ut en innbydelse pr mail fra venner av «Israel Today» om å være med på et åpent telemøte der Elias, en kristen araber som arbeider for Israel, «will speak live» til medlemmer tirsdag, 15. juni kl. 8PM, israelsk tid. I forkant, 7. juni 2021, skrev han en orientering om en dyster situasjon i Israel i disse dager::

Publisert: 11. jun 2021

Hamas er i ferd med å ta over kristne byer i Israel. Nasaret og andre kristne arabiske byer blir forvandlet til palestinske enklaver der Hamas-tilhengere oppfordrer befolkningen til motstand mot okkupasjonen. 

Han skriver: «Morsmålet i dette landet er hebraisk! Nest etter jødene er vi kristne arabere blant de første i dette landet som kom til tro på Jesus. Troen på Ham er vår identitet. Jesus var en jøde og gikk regelmessig i synagogen. Vi er en del av dette landet og ønsker å leve fredfullt sammen med det jødiske folk».

«Slå opp hvor som helst i Det gamle eller Det nye testament!» sier jeg til mitt folk, «og du vil se at dette er Israel, og at alt handler om jødene. Palestinernes kamp om eierskapet til Tempel-høyden er en løgn, og påstandene om angrep på Al Aqsa-moskeen på Sions-berget er et utspekulert bedrag.

Høydedraget er ofte omtalt i Bibelen, og er en sentral del av landet Israel. Men palestinerne skjuler sannheten for vårt folk. De omskriver historien i våre barns tekstbøker. Vi kristne arabere forsøker å gjenoppbygge kristen historie og kultur i Israel, vårt hjemland. Vi har også forsøkt å få kontakt med arabisk-talende kristne i Midtøsten for å få dem til å støtte Israel. Unge mennesker fra Irak, Syria og i Europa er spesielt åpne overfor Israel, og sier at de en eller annen gang skulle ha likt å komme på besøk til Israel».

Elias skriver om sitt engasjement: «Jeg ønsker å få vårt folk til å forstå at Israel er en «Edens have». Her lever vi fritt uten frykt. Vi kristne blir respektert og betraktet som en integrert del av det israelske samfunnet. Jeg elsker Israel og det jødiske folk. Siden jeg har vokst opp her, vet jeg hva det betyr å vokse opp som kristen i Jerusalem.  Muslimene forsøker å presse oss til å motarbeide Israel. De vil heller ha krig mot Israel enn komme til enighet om stridsspørsmålene.

Vi er arabisk-israelske kristne, og er, sammen med våre kirker og institusjoner, stolte av å være en del av den jødiske stat. Vi ønsker i fellesskap å bygge vårt samfunn, ikke bare kritisere og skylde på de andre når det gjelder våre problemer. We can’t just take and take all the time; we also need to give and support Israel.”

Man skulle tro at Elias fikk støtte for sitt arbeid fra fredsaktivister og venstresidens partier i Israel, men nei,  det motsatte er tilfelle. Venstresiden fortsetter å puste til ilden og oppmuntrer den kristne arabiske befolkningen til oppstand og kritikk av Israel.  De er imot å hjelpe dem til å bli integrert i det israelske samfunn, for da ville de slutte å støtte venstresidens agenda som er å bli kvitt  Netanyahu og hans regjering ved hjelp av boikott og anti-israelsk propaganda.

I Israel har det alltid vært høyresidens politiske ledere som har greid å skape fred med de arabiske land. Hvis Benjamin Netanyahu gjenvinner regjeringsmakten, ser historien ut til å gjenta seg?
 

2 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere