Torgeir Tønnesen

89

Nå skal det skåles og pilses og drikkes for fulle mugger

Tørste politikere og journalister gleder seg til koronafri utepils

Publisert: 31. mai 2021

Norge og verden skal "igjenåpnes". Politikere, journalister, byråkratene i Statsforvaltningen, kulturfolk, sosieteten og Per og Pål gleder seg over at koronaen nærmer seg slutten. For nå skal de drikke pils.

Pinlige oppslag i mediene

Overskriftene i avisene - og hovedoppslagene på TV-nyhetene dreier seg om det herlige som skal skje i Norge og i resten av verden snart: "Alle restauranter og barer skal åpne over hele verden!" Vi skal på konserter og kulturarrangement igjen - hipp hurra og halleluja! Vi skal til syden å feriere og kose oss, drikke og danse.

Det smiles på alle skjermer - og kommentarfeltene koker over av forventningsfulle mennesker som går en lys fremtid i møte - nå skal det skåles og pilses og drikkes for fulle mugger over hele verden. 

Flau smak i munnen

Jeg og en bonde jeg kjenner står og ser utover markene på en liten bygd i Norge, og vi snakker om dette som vi hører på radio og fjernsyn - den store nyheten – at det blir snart utepils på oss alle. Hverken bonden eller jeg er avholdsfolk.

Jeg merker under samtalen med min bondevenn, at vi blir nesten flaue på det norske folks vegne, over dette vi hører flere ganger i uken, og har gjort i månedsvis - at utepilsen kommer! Det føles flaut og pinlig. Får flau smak i munnen.

 Vel – jeg og bonden blir nok ikke på restaurant å finne med det første. Vi har andre og bedre ting å ta oss fore. Vi er ferdig med utepilsen - det var ikke det smarteste vi drev med. Det hadde kanskje sin tid - men nå må livet gå videre. Videre mot andre og høyere mål. Å gnage på ræven på en barstol var ikke livets store mål og mening. Det ble tomhet det også tilslutt.

Sjekk på Statsbudsjettet hva det koster

Ingen snakker om barna som sitter hjemme - mens foreldrene raver halvfulle på byen. 

Ingen snakker om politiet som må slåss med fyllefanter hver helg. 

Ingen snakker om kommunene som må betale for oppryddingen på gatene etter helgefylla.

Hver tredje sykehusinnleggelse skyldes alkohol

Ingen snakker om at hver tredje sykeseng  på våre sykehus dreier seg om alkoholrelatert sykdom. 

Kreft, tarmproblemer, leverproblem, nyresvikt, diabetes, fedme, hjerteproblem og dusinvis av alkoholrelaterte sykdommer som koster samfunnet og skattebetalere minst 100 milliarder i året. ( Du betaler garantert mange tusen i året i skatt for moroa, i tillegg til alle helseproblemene du får)

Unevnelige sosiale ringvirkninger

Da har jeg underberegnet, hva det reelt koster oss av penger. Men også av sorg, lidelse, selvmord, slåsskamper og mord, skilsmisser, overgrep, kjønnssykdommer, mishandling, angst, voldtekter og dusinvis av andre triste og sosiale fenomen som er relatert til alkohol.

Men hvilken politiker bryr seg? Utepilsen venter - skål!

5 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere