Torry Unsgaard

12

Høyre og kontantstøtten

Jeg har vanskelig for å forstå at dyre offentlige løsninger, i stedet for rimelige private, kan være god høyrepolitikk.

Publisert: 26. mai 2021


De første årene i et barns liv er viktig for barnets helse og utvikling. Dessverre viser forskning at noen ettåringer utsettes for betydelig stress når de kommer i barnehage og det er uheldig. KrF vil sikre foreldrene valgfrihet, slik at de selv kan avgjøre om deres ettåring er moden for barnehage, uten at dette får for store økonomiske konsekvenser for familien.

Å passe en ettåring er en viktig og krevende jobb. Dersom dette gjøres i heldags barnehage, koster det i gjennomsnitt godt over 200 000 kr/år, hvorav mer enn 85% av dette dekkes over offentlige budsjetter. Dersom foreldrene selv sørger for barnepass, får de kontantstøtte på maksimalt 82 500 kr/år. Å kutte ut kontantstøtten innebærer derfor ikke besparelser på offentlige budsjetter, men økte utgifter.

Flertallet på Høyres landsmøte vedtok å fjerne kontantstøtten. Jeg har vanskelig for å forstå at dyre offentlige løsninger, i stedet for rimelige private, kan være god høyrepolitikk. Det er nå bare KrF av regjeringspartiene som ønsker fortsatt kontantstøtte for ettåringer som ikke er i heldags barnehage.

Dersom du vil beholde kontantstøtten bør du stemme KrF. Et sterkt KrF er den beste garanti for fortsatt kontantstøtte for ettåringer.

Torry Unsgaard

Sekretær Trondheim KrF

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere