Knut Vindenes

5

Må utepils settes opp mot retten til å utøve tro?

Trosfrihet er en grunnleggende menneskerett, men la nå utepilsen likevel få litt bedre vilkår enn de religiøse møtene akkurat nå.

Publisert: 25. mai 2021

KrF-politiker Espen Andreas Hasle i Oslo bystyre protesterer i Vårt Land 22.mai mot at utepils får bedre vilkår under nåværende smittevernregler enn religiøse møter. Han peker på utøvelse av tro som mer menneskerett enn å nyte utepils. Som aktivt medlem i en frikirkemenighet heier jeg på veldig generelt grunnlag på Hasle når det gjelder å løfte trosfrihet høyt, men samtidig syns jeg konteksten og timingen blir feil i dette tilfellet.


La oss først ta det generelle med trosfriheten. Jeg er helt enig med at det er en viktig og grunnleggende menneskerettighet å få utøve sin tro, og sekulariseringskreftene er så sterke at vi som kristne stadig må hegne om dette.


Men så syns jeg altså det blir skivebom å sette utepils opp mot de religiøse møtene. For det første tenker jeg at utepilsen symboliserer livskvalitet og frihet for svært mange -  og ja jeg kjenner selvsagt skyggesidene også…. Men ingen kan vel benekte at en god pils står særdeles høyt i kurs når pandemien har begrenset livene våre på alle mulige måter i over et år. For det andre, så ser vi slutten på pandemien nå, og jeg tenker at vi som menigheter bør oppdrive tålmodighet og raushet nå   -  mer enn noe annet. Trosfriheten kommer fort nok opp i en annen sammenheng uansett, men la oss droppe denne kampen akkurat nå.


Knut Vindenes,

Bergen Høyre

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere