Verdidebatt

Harde bud venter Israel.

Hvis Israel ønsker å overleve som det eneste demokrati Midtøsten, må landet gjøre som De allierte gjorde under Annen verdenskrig overfor nazi-lederne i Berlin. Israel må forlange betingelsesløs kapitulasjon av sine antisionistiske motstandere, Hamas, Jihad, Hezbollah, Fatah og PLO

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I tillegg må israelske arabere i Eretz Israel og palestinerne i Judea, Øst-Jerusalem, Samaria og Gaza, få valget enten å velge lojalitet til staten Israel eller frivillig forlate landet etter å ha fått kompensasjon for eiendommene de forlater. Dette mener noen av lederne for høyrepartiene i Knesset.

De mener det vil være en skånsom og rettferdig avslutning på en konflikt som ellers ser ut til å være uløselig. Mange kristne tilskuere til det som skjer i Israel i disse dager, syns jødene etter nesten 4000 år fortjener å se at Abrahams profetier går i oppfyllelse.

Mange land som i årevis har støttet de nevnte terrororganisasjonene, burde stå i kø for å gi palestina-araberne en hjelpende hånd når de ber om å få immigrere til disse landene, fortrinnsvis til muslimsk-arabiske naboland, der de har sine nære slektninger og allerede kjenner kulturen.

Den nådeløse fremgangsmåten USA brukte mot erketerroristen Bin Laden som ikke ville overgi seg uten kamp, har allerede skapt presedens i det internasjonale miljø. Han ble senket i havets dyp uten særlige protester. USA kan ikke nekte Israel å behandle sine dødsfiender på samme måte, selv om resten av verden i dette tilfelle trolig vil gjøre nettopp det.

Frem til onsdag 2. juni da Netanyahus mandat til å danne regjering utløper, venter noen i Israel på at Netanyahu skal «dra opp av hatten» en overraskelse, før han går av som den lengst sittende statsminister i Israels historie.

Netanyahu kan nemlig be president Rivlin om enda en liten utvidelse av fristen hvis han er i nærheten av å danne en flertallsregjering innen fristens utløp. Hvis ikke,  vil presidenten enten gi mandatet videre til en annen partileder i Knesset, eller la Knesset få ytterligere 21 dager til å finne en statsministerkandidat. Hvis ingen ledere i Knesset greier å stable på beina  et flertall på 61 representanter i Knesset innen 22. juni, vil det innen 3 måneder automatisk utløse et 5. valg i løpet av to år.

Statsminister Netanyahus mest lojale støttespillere befinner seg i det ultraortodokse Shas-partiet og i det like konservative United Torah Judaism, og disse religiøse partienes støtte er han avhengig av hvis han skal ha håp om å holde seg ved makten.

En halvpart av israelerne ønsker ham lykke til!  Det store flertall i verden ønsker ham bort. Ære være statsminister Netanyahu som har bevart det religiøse aspektet i sin måte å styre landet på!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt