Jo Hedberg

Leder, Bønnelista.no
18

Oppfordring til 21 dagers bønn fra Kristi Himmelfarts dag

Bønnelista oppfordrer til 21 dagers bønn fra Kristi himmelfartsdag, torsdag 13. mai.og ønsker i denne tiden å ha en bønnevake så det alltid er noen som ber – døgnet rundt.

Publisert: 12. mai 2021

Det er viktig å be. I vår nasjonalsang synger vi: «Som den Herre stille lempet…» Kanskje vi nettopp fikk vår frihet, fordi mange ba til Gud for land og folk? Jesus sier at den som ber han får, Matteus ev. kap 7 og vers 7. Bibelen inneholder mange løfter om bønnhørelse og oppfordringer til å be til Gud for våre ledere og alle mennesker. Bønnelista erfarer at Gud lønner den som søker Ham og at det er svært viktig å bruke tid sammen med Gud, akkurat som Jesus brukte mye tid til bønn, når han vandret omkring her på jorden. Når selv Guds egen Sønn hadde behov for mye tid i bønn, så trenger vi mennesker det enda mer. Både for å finne retning i våre egne liv, og å finne retning for vårt land og folk og for kirken. Det er også viktig å be for Stortingsvalget til høsten, for smittesituasjonen, landets grenser og ikke minst for alle som har fått et strevsomt liv på grunn av krevende sykdom og brå død.

Ved siden av å bruke tid til Bibellesning og lyttende stillhet, har Bønnelista utarbeidet en bønneoversikt og et forslag til bønnemner for disse dagene og ønsker å komme i kontakt med folk som har lyst å være med i bønnevaken ved å be en time eller flere timer i løpet av disse dagene. Det kommer også til å være mulighet til å være med på bønn på nettet hver kveld kl. 2100, for de som ønsker det i denne perioden.

Bønn og faste

Fastetiden er over, men vi oppfordrer likevel folk til å faste på en eller annen måte. Gi avkall på noe mat, eller kanskje skjermbruk som er aktuelt nå, og heller bruke denne tiden til stillhet og bønn. Det vil kunne være en hjelp til konsentrasjon og også vise at vi ønsker å gi Gud hans rettmessige plass i våre liv. Les om faste i ressursbanken på www.Ordet.be. Vi oppfordrer både til bønn og faste – at vi avstår fra noe – disse ukene da vi ber, spesielt for vårt folk og for kirken frem til og med 2.juni.4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere