Verdidebatt

Hvor mye er det ufødte livet verdt på Arbeiderpartiets landsmøte.

Ingenting egentlig , og mange av dem som hevder å være en del av sivilisasjonens klokskap har grovt sviktet sitt ansvar for det ufødte livet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det har vært urovekkende å være vitne til gleden fra en rekke partipolitikere fra Ap og AUF som vil devaluere det ufødte livet ytterligere. Vedtaket som i praksis innebærer fri abort frem til uke 18, er kommet i stand etter press fra blant annet AUF og pro abort miljøer i Arbeiderpartiet .

Ikke uventet er det også stor glede å finne hos politikere fra SV, Rødt, MDG og Venstre. Blant disse er det også en del som ønsker fri abort frem til uke 22.

Da den svenske mesterfotografen Lennart Nilsson, i 1965, i magasinet TIME, fikk publisert sine bilder tatt av foster, blant annet i ukene 18-22, så var bildene et enestående og slående bevis på skaperverket og menneskets tilblivelse og vekst.

Røstene som sakte stilner. 

I dette perspektivet er det forstemmende å oppleve at røsten fra mange biskoper i den tidligere statskirken har mildnet og for noen sin del nesten forstummet i møtet med vår nåværende abortlov.

Og når den kirkelige innestemmen , forstått som en respektfull tilnærming til vanskelige etiske spørsmål, i kirkens offentlige kommunikasjon , og i dette tilfellet om provosert abort, er blitt så mild og knapt hørbar som den er nå - så ligger kirken på sotteseng i kampen for det ufødte livet.

Noe tilhengerne av dagens abortlov selvsagt er godt fornøyd med.

Likeledes er det i deler av KRF, og ropet lyder ikke lenger like kraftfullt som før.

Heller ikke i dagsavisen Vårt Land er jeg lenger sikker på avisens og sjefredaktørens redaksjonelle posisjon.

Mitt inntrykk er at posisjonen og det manipulerende utrykket " det er viktig å kunne tilby trygge aborter for sårbare kvinner" , gradvis har vunnet innpass både i KRF og i avisen Vårt land . For hvem er det vel som kan være imot dette selv om abort er vanskelig og krevende ?

Og slik faller motstanden mot dagens abortlov gradvis.

Mangel på klokskap.

Det må også være tungt for organisasjonen Kristne arbeidere, de som deler adresse med AP, LO og AUF , å være vitne til jubelen fra AUF og deler av Arbeiderpartiets politikere, når det ufødte livets verdi i praksis nullstilles enda mer, slik landsmøtet nå har vedtatt.

De ufødte, de som skulle bli alle de varme og viktige hendene i fremtidens pleie og eldreomsorg, og som politikerne gjerne snakker om - med utestemme.

Mange av dem som hevder å være en del av sivilisasjonens klokskap har derfor grovt sviktet sitt ansvar for det ufødte livet.

Må gud tilgi oss, de siviliserte , vår uforstand.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt