Torgeir Tønnesen

76

Tro og Medier velger superkarismatisk kanal - foran Vårt Land sitt TV-konsept

Tro og Medier har gjort et merkelig krumspring i valg av TV-samarbeid: De skal leie seg inn i TBN, en av kristen-kanalene med det mest ekstreme karismatiske utrykket på hele kloden. Pinsebevegelsen, som er en av 29 eiere av Tro og medier, - de sier også nei til Vårt-Land.

Publisert: 12. feb 2021

Pinsevenner + Tro og Medier = sant? 

Pinsebevegelsen og Tro og Medier vil begge ha TV-arbeid, men vil ikke gå i samarbeid med Vårt land. Pinsebevegelsen, som tilfeldigvis også er medeier i "Tro og Medier", sier at de satser på online-strømming.

Tro og medier, har nå altså bestemt seg for den superkarismatiske kanalen TBN, som sender en mengde programmer, som etter manges mening er produsert av villfarne profeter i USA. Det innebærer altså at styret i selskapet, ikke har åndelig gangsyn og dømmekraft. Da spør jeg etter dømmekraften hos Tro og Medier? Er den bedre?

Av tvilsomme profeter i denne kanaler kan jeg nevne, Rick Warren (mangemillionær på «målrettede» bøker). Joyce Meyer (visualiserer helbredelse og bønnesvar, eier eget jetfly), Bill Johnson(  Ber om at død jente 2 år skal våkne: https://www.youtube.com/watch?v=lcD-rxfaphg&t=171s&fbclid=IwAR1Rnax9cVH8NhXrXzO6YArC4MTyDPsuxr8XD0PDPHNcKw0S8uhZ_xSF-nA), Creflo Dollar (jetfly og kjent for å samle inn penger på rød løper, og danse på pengene), Bishop TD Jakes, og et titalls andre penge- og lykkepredikanter. Mange på TBN profeterte falsk at Trump skulle sitte i fire nye år.

Gamle ærverdige Tro og media - vil dere virkelig inn i kristen kommersialisme?

Er virkelig Tro og Media, som engang var luthersk, og het Familie og Medier, og Kristelig kringkastingslag, før den tid, nå blitt offer for ekstremkarismatikkens inntog? 

 Nå virker det som at alle kristne grupper vil ha sin egen kanal, og alt krever et stort apparat av penger, prestisje og makt. Hva er det som ligger bak disse ambisjonene om TV-kanaler? Tror virkelig kristne ledere i Kirke-Norge, i fullt alvor, - at det norske folk setter seg i godstolen å se på kristen-TV i 2021? Og der søke Gud og bli frelst? Har ikke folket allerede tatt skrekken av å observere hysterisk tigging, overgrep, mislighold, sexskandaler og falske profetier i 20 år, gjennom Visjon og andre lokale kanaler? Blir ikke samarbeid med TBN bli en ny vill brudeferd med mammon og vulgær kristendom?

I Kor 10 

 for de drakk av den åndelige klippe som fulgte dem, og klippen var Kristus; 5 LIKEVEL hadde Gud ikke behag i de fleste av dem; for de ble slått ned i ørkenen. 6 Men disse ting skjedde som forbilleder for oss, for at ikke vi skal ha lyst til det onde, likesom de hadde lyst til det.

Er Tro og medier mer enige med  profeter som Paula White, Kenneth Copeland og Hanvold, enn med oss aktivister som ukentlig prøver å advare og holde igjen falskneri og vranglære? For vi er ganske mange, vi som advarer om at TBN, Visjon, God-TV osv er et bibelsk Babylon av løgn og villfarelse. Åp.17 og 18 viser både virksomheten og dommen over falskprofeter og falsklærere. Bibelen advarer – ikke rør borti dette urene falskneriet. Senere i samme kapittel i Korinterbrevet:

  «men jeg vil ikke at I skal komme i samfunn med de onde ånder. 21 I kan ikke drikke Herrens kalk og onde ånders kalk; I kan ikke ha del I Herrens bord og i onde ånders bord. 22 Eller tør vi egge Herren til nidkjærhet? vi er vel ikke sterkere enn han? 23 Jeg har lov til alt, men ikke alt gagner; jeg har lov til alt, men ikke alt oppbygger»

TBN Nordic er ikke et svensk-eid selskap, - slik det gis inntrykk av i avisen Dagen. Svenskene bare leier seg inn i TBN, og kaller det for «TBN-Nordic», men blir da i virkeligheten et datterselskap av TBN. Konsesjoner og rettigheter tilhører TBN i USA. TBN sine program er altså dominert av ekstreme karismatiske profeter, og tenker da Tro og Medier de at de deltar i synden og legitimerer synden ved å anerkjenne kanalen?

Og tenker Tro og Medier også at pinsevennene etterhvert vil komme med på laget, og støtte økonomisk? De norske involverte i TBN er ifølge avisen Dagen Troens Bevis (Sarons Dal) og Filadelfia Kristiansand. Pinsevenner er altså på god vei inn allerede. Er dette bakgrunnen for at Tro og Medier sier nei til Vårt-Land? Fordi her er bånd og lenker til pinsebevegelsen?

Norske svermere eller Gudsmenn?

Filadelfia Kristiansand - skulle man tro, har mer enn nok problemer med å betale utgiftene på flere-hundremillioners bygget Q42, som fortiden har store tapte inntekter, med alle tapte kontrakter og Korona. Q42 måtte i høst gjøre en «nødavtale» med banken sin, ifølge Dagen. "Gud ville ha bygget" sa Wiggo Skagestad på Visjon-Norge. Det virker ikke akkurat veldig troverdig nå. Etter min mening og 33 års erfaring, så finnes det veldig lite sunt karismatisk lederskap i Norge i dag.

Mange menigheter ledes av åpenbaringer, syner og drømmer som såkalte profeter får om natten eller under bønn. De «ser» kirkebygg som skal reises, og forstående store vekkelser. Falske profeter taler på denne måten andre ledere inn i villfarelse i sine styremøter hvor vedtakene gjøres. Bare tanken på - og læren om store vekkelser i Norge idag, er bare spekulativt og faktisk helt ubibelske.

Arven fra Aril Edvardsen 

Arild Edvardsen, avdød predikant og grunnlegger av Troens bevis, skrev en bok på 90 tallet: "1990-årene-Guds tiår for Europa" Edvardsen skrev i boken at ti-talls millioner mennesker, «skarer» i Europa skulle bli frelst, i store vekkelser i 1990 årene. Det skjedde aldri. Det motsatte har skjedd - Europa har blitt avkristnet og moskeene vokser mange ganger mer enn kristendommen. Aril Edvardsen var altså ingen profet. Han spådde feil i Jesu navn.

 

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere