Kjell Arne Norum

60

Regnskogen - en takk til Vårt Land

Publisert: 19. okt 2020

Jeg vil takke Vårt Land for den fyldige reportasjen om regnskogen i Brasil lørdag 17. oktober. Alvoret kommer tydelig til syne alt i ingressen: "Amazonas står i fare for å forsvinne i løpet av 20-30 år, hvis ikke ødeleggelsen av skogen stanses." 

Virkningen av bevisst avskoging og påsatte skogbranner kan bli katastrofal. 

Når jeg skriver disse linjene, er det fordi jeg har en sterk fornemmelse av at alvoret med klimaendringene nå kommer mer i bakgrunnen. Koronaepidemien tar mye av vår oppmerksomhet, forståelig nok. Men neste år kommer den sjette hovedrapporten fra FNs klimapanel. Det forlyder allerede at den vil betone alvoret enda sterkere enn tidligere rapporter har gjort - ikke bare fordi vi har kastet bort mye tid, men også fordi nyere beregninger tyder på en enda kraftigere global temperaturøkning enn man tidligere har antatt.

Derfor er det veldig bra at Vårt Land nå belyser problemene med regnskogen over seks-sju sider. Jeg ønsker meg enda mer av slikt. Det er mer enn nok stoff å ta av, dessverre.

Kjell Arne Norum

Prest. Forfatter av boken "Gud og miljøet. Hva sier Bibelen?"

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere