Verdidebatt

Hvorfor sier folk nei?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Tenk om alle som kaller seg kristne kunne gi fra seg all skepsis, vantro, om og men og hvorfor - og ta imot Jesus Kristus i TRO - tro på at Han Er Veien Sannheten og Livet - og vet best hva som tjener mennesket til det gode - og bekrefte Guds autoritet med tale og livsførsel. Slik også Jesus bekreftet Sin Fars Ord gjennom forkynnelsen og livet Han levde her på Jorden. Også i bønnen Han ba for disiplene før Han gikk til korset, bekreftet Han sin Fars autoritet (Joh. 17:17-21).

Hvorfor skal det enkle gjøres så vanskelig?

Når vi tar imot i tillit og tro, blir vi Guds barn, og da vil Den Hellige Ånd gi veiledning, styrke og trøst. Og overbevise om synd, rettferdighet og dom når "barnet" er i ferd med å gå åndelig vill. Lydighet mot Jesus Kristus, Guds Ord, er en del av Den nye pakt, gitt gjennom Kristi død og oppstandelse.

"Den som ikke tar imot Guds rike som et lite barn, skal slett ikke komme inn i det!" (Luk. 18:16) - sa Jesus engang. Men når vi tar imot, og blir i Ham og Hans Ord, blir vi en dag ønsket velkommen hjem til Hans himmelske bolig.

Så hvorfor tar ikke folk flest imot? Hvorfor velger de å leve i sin vantro, i fornektelsen av Gud og Kristus, leve i sine synder, og dø som de lever - når livet med Kristus er så langt, langt bedre, uansett alle vanskeligheter? Kanskje svaret er at mange som kaller seg kristne, forvansker Ordet med sine teologiske utlegninger og heller forkynner sin tvil, i stedet for å forkynne Veien, Sannheten og Livet?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt