Verdidebatt

Er du sikker på at det var Gud, - Nils Petter Enstad?

«Profeten» Roger Larsson la hendene på deg på frelsesarme-møte,- og du falt under Guds kraft, og det var ekte, sier du i din artikkel i VL. Jeg tror nok det var ektefølt for deg, - men jeg tror ikke at dette var Guds kraft.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mange står frem for tiden, og forteller om sine møter med Gud, åndelige opplevelser, syner, åpenbaringer og hva Gud har gjort for dem og fortalt dem.

Slike vitnesbyrd og opplevelser har ofte den hensikt og virkning at den legitimerer en slags åndelig autoritet og tyngde hos personen. For hvem kan vel motsi - når Gud selv har vært på ferde? Hvem kan overprøve slike opplevelser med fysiske bevis i ånd og kraft?

Problemet er at opplevelsene ikke samstemmer med Guds ords og Guds ånd. De er med andre ord demoniske og falske.

Paulus sier, at i de siste tider skal det komme demoners og djevlers lærdommer, midt ut i fra menighetene og fra menighetens lederskap. Villfarelsen springer ut innenfra, sier Paulus. Dette skjer nå idag, som den gang det var skrevet.

Jesus selv indikerer at mot endetiden skal det være et stort frafall fra troen og fra læren. Det skal bli en åndelig trengsel, som i teorien skal føre selv «de utvalgte vill», sier Jesus. De utvalgte er ikke Israel eller de 144.000, men ganske enkelt den helt vanlig troende. Disse bibelske advarslene ser vi tydelig gå i oppfyllelse i dagens menigheter, i både Norge og i verden for øvrig.

De siste femti år, har den karismatiske lære, møteform og kultur fått lov å spre seg fra pinsevennene og trosbevegelsen og inn i nesten alle evangeliske forsamlinger. Roger Larsson er en gammel kjenning og kjendis i denne kulturen. Han har talt i rekke forsamlinger i Norge, både store og små.

På Levende Ord i Bergen, ble han flittig brukt. Hans hovedbudskap var mye det samme hver gang: «En stor vekkelse var på vei til Norge og Europa". Et mantra vi kjenner igjen, fra for eksempel Arild Edvardsen sin forkynnelse. Larsson var kjent for å bruke symbolske bilder og drømmer han hadde sett og hørt. Denne "profetgaven" til Larsson kom frem på en stygg måte, under krisen i levende Ord som førte til Enevald Flåten sin avskjed. Under presset som oppsto, for å fjerne Flåten, gikk Flåten til motangrep. Han innkalte Roger Larsson som profet og støtteperson. Larsson kom til Bergen og talte til menigheten i forsøk på å mekle. Han fortalte at han hadde sett i en drøm: «to menn som gjemte seg under et bord». Disse mennene var tolket av alle som de to nåværende pastorene i Credokirken Øystein Rønhovde og Per Ove Berg.

Disse to mennene under bordet hadde gjort et demonisk opprør mot Gud, ifølge Larsson. For å gjøre en lang historie kort, så var Larsson sitt syn en falsk profeti, og en falsk og ubibelsk ånd preget mye av hans forkynnelse. Det ser vi tydelig i ettertid. Det kom aldri en vekkelse, og den vil heller aldri komme.

Så Enstad har et troverdighetsproblem. Og er Enstad vis og åndelig, så vet han at demoniske ånder og demoniske lærer finnes i dag, og kommer til utrykk i karismatiske miljø. Historien om Roger Larsson finner du på min youtube kanal:  https://www.youtube.com/watch?v=0yoI6NcRKqI&t=79s

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt