Carl Christian G Andersen

54

NÅR REGNESTYKKET IKKE GÅR OPP

I Klassekampen (23.06) meldes det at Norge kanskje er i ferd med å nå klimamålene som er satt for 2020.Men så lenge de nasjonale statistikkene for CO2 utslipp samtidig utelater de samlede globale kostnadene av nasjonal produksjon, går regnskapet ikke opp.Derfor fungerer nasjonale statistikker først og fremst som ideologiske tilsløringer.

Publisert: 24. jun 2020

Norge kan nå egne klimamål for 2020, men for 2030 kreves kraftigere tiltak, skriver KK på tirsdag.

Det største kuttet i CO2 utslippene i Norge de siste årene skjer i transportsektoren, men det skyldes innblanding av av mengder med bio-drivstoff blandet med fossilt drivstoff,

 og biodrivstoffet hentes hovedsakelig fra produksjon av mais i ødelagte områder av regnskogene.

Dessuten tilskrives el-bilene en viktig andel av landets reduksjon av klimagassutslipp.

Men det som også her utelates i regnestykket, er hvor mye CO2 utslipp som i forveien har gått med til å produsere el-bilen og batteriene.

Vår produksjon av olje og gass skal etterhvert fange opp spillet av CO2 ved utvinningen innenlands og føres tilbake til tømte oljelagre under havbunnen.

Men, igjen utelates fullstendig all den CO2 som slippes ut i atmosfæren rundt om i verden der norsk olje benyttes og forbrukes.

Så lenge de nasjonale regnestykkene kun fokuserer på det nasjonale plan, men utelater forurensning og naturødeleggelser i andre deler av verden, er de nasjonale skrytelisten lite prisverdige.

Store deler av statistikken er mao bløff.

Og det er natur, klima og habitatene som fortsetter å blø.


Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere