Verdidebatt

- Er biskop Kari Veiteberg kristen?

I VL av 19.6. har Halvor Moxnes ein utførleg kommentar til ordskiftet mellom biskop Kari Veiteberg og Espen Ottosen på podkast.Debattleiar frå VL spør direkte: «Vurderer du Kari Veiteberg som kristen?»Halvor Moxnes problematiserer og forkastar Ottosen 7-ledda, dobbeltkommuniserande svar og er ikkje nøgd med noko anna enn: «Ja, sjølvsagt».

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Eg vil dra fram to bibelord som set ord på kven som er kristen eller ei ikkje, kven som blir frelst, - eller går fortapt.

1 Kor 3,12 – 15: «Om nokon byggjer på denne grunnvollen (Jesus Kristus) med gull, sølv – tre eller halm, - skal det prøvast i eld. Om verket brenn opp, må han lida tapet. Sjølv skal han verta frelst, men så som gjennom eld.»

Her er det rom for mykje dårleg teologi, range meiningar og mykje uforstand, men sjølv skal personen bli frelst -  som gjennom ein reinsande eld.

2 Peters brev 2,1 -  blir sjeldan teke fram i forkynning og debatt, og det er skjønleg kvifor. Peter skriv om falske profetar som fører rang lære - og mange vil dra kjensel på slike i dag. Han syner til Sodoma og Gomorra med si seksuelle åtferd og kallar det «kjøtslyst» og «used». Er det nokon som ikkje ser slik praksis i dag, - og at sjelehyrdingar støttar slikt?  Domen for dette er som for Sodoma: Fortaping.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt