Knut Vindenes

5

Stortinget skal generelt vise handlekraft, men innen Bioteknologi trengs varsomhet

Bioteknologiloven behandles i Stortinget i morgen og det er viktig at det mobiliseres bredt nok for å minimum oppnå utsettelse av saken. Når vi skal fokusere på barnets beste, så gir vel neppe en liberalisering det samfunn som vi ønsker oss.

Publisert: 25. mai 2020

KrF kjemper intenst og prisverdig før behandlingen av Bioteknologiloven i Stortinget på tirsdag - altså om ca 24 timer. Og flere enn KrF burde gått høyt på barrikadene, for dette er ikke en sak for bare spesielt interesserte der teknologi og utvikling tilsynelatende bringer verden fremover og konservative krefter streker mot. Og dette sier jeg som sivilingeniør, der inngangen min i nesten alle sammenhenger er at teknologi kan løse samfunnsutfordringer. Så er jeg glad for å være Høyre-medlem og dermed på den rette siden i denne alvorlige saken.

Men, nei, dette handler virkelig om hvilken type samfunn vi ønsker å være. Da er det også ganske irrelevant hva andre land gjør i disse spørsmålene. Og ja, kvinnens rettigheter er ett av flere anliggender som skal tas hensyn til, men det er vitterlig også andre og krevende dilemmaer og utfordringer som skapes for både familier og barn.

Å stemme nei til liberalisering av Bioteknologiloven er ikke et nei til fremskrittet og nei til likestilling mellom mann og kvinne, men et nei til det som kan bli et sorteringssamfunn og et nei til å fragmentere slektsrammene og familietilhørighet som barnet som utgangspunkt bør ha. Som et minimum er det viktig å ha mer høringsprosess og bred debatt rundt de viktige spørsmål som skal voteres over, altså at saken utsettes.

 

Knut Vindenes

Aktiv i Bergen Høyre

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere