Øyvind Kleiveland

33

For EN GANGS SKYLD er jeg enig med Jan Hanvold

Det er ikke ofte jeg kan si dette, men jeg er for en gangs skyld HELT enig med Jan Hanvold i hans syn på at Gud IKKE sender sykdommer over sine barn. Kanskje overleveringen kunne vært litt bedre?

Publisert: 23. mar 2020  /  516 visninger.

Jeg leste på NRK.no idag om Jan Hanvolds uttalelse om at corona-viruset er bygd på en løgn. Som visstnok har blitt sagt på Visjon Norge. Jeg har ikke kanalen, men om jeg skal ta det som NRK.no sier for god fisk, så har det kommet frem at han har bedt Gud om å åpenbare #løgnen# omkring corona-viruset.

Jeg påstår ikke å være medisinsk personell, langt derifra. Men når NRK.no snakker med Hanvold, og han forteller at det han ville ha frem, var at Gud IKKE sender sykdommer over sine barn - menneskene, så må jeg bare si meg 100 prosent enig med ham.

Om Gud med en hånd la alle verdens sykdommer og synder på Jesus, sin enbårne sønn, på korset, og med andre hånden kaster sykdommer og plager på sine barn, så hadde jeg hatt store problemer med å kalle meg en kristen og hatt fred i hjertet.

Mitt forhold til Gud er at han er min far. Han er min gode far, og vil meg det beste. På akkurat samme måten som mine jordiske foreldre ville meg det beste. Med EN stor forskjell. Gud er god, i alle ting. Bibelen sier at det ikke er skiftende skygge hos Gud. 

Bibelen forteller om menneskene at de er onde. Og at bare EN er god. Og det er Gud. Så bruker Bibelen eksempelet med en forelder: Om ditt barn ba deg om et egg, ville du gitt det noe annet enn det ba om?

"Finnes det en far blant dere som vil gi sønnen sin en orm når han ber om en fisk, 12 eller gi ham en skorpion når han ber om et egg? 13 Når selv dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer skal ikke da Far i himmelen gi Den hellige ånd til dem som ber ham!" Luk 11,11-13

Om du ikke var 100 prosent ovebevist om at Gud vil at du skal være frisk, hvorfor går du da til fastlegen, eller oppsøker annen hjelp? Om du ikke VET at Gud vil at du skal være frisk, i alle ting, så kan du jo være i opposisjon til Guds "vilje", om denne skulle være at du var ment å være syk?

Grunnlaget vårt for å tjene Gud, er at han ikke endrer mening, og at han er den samme, igår, idag og til evig tid. (Heb 13,8)
Når vi i tillegg vet at han er den ENESTE gode, og at han sendte sin Sønn Jesus til soning for våre synder, så er det ikke noe problem å forstå at sykdom IKKE kommer fra himmelens og jordens skaper.

Når det er sagt, så er jeg helt enig i at overleveringen av budskapet om at Gud ikke sender sykdom på sine barn, OM det var det Hanvold ville overbringe, kan det jobbes litt bedre med. 

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere