Verdidebatt

Lag gudstjenester på nettet

Bønnelista oppfordre flest mulig til å lage gudstjenester på nett.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I dag som det er så enkelt å produsere en film og laste den opp på for eksempel YouTube, så oppfordrer Bønnelista flest mulig å filme en gudstjeneste, legge en tidebønn eller andakt på nettet.

Vi vil også oppfordre prestene til å bruke søndagens fortellertekst eller tekstene fra 2. søndag i advent, som passer godt akkurat nå. Å bruke noen tekster fra advent – den lille fasten, nå i den store fasten før påske passer fint. Prekenteksten 2. søndag i advent er hentet fra Joh 14,1-4 der det står:
«La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!  I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere? Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er. Og dit jeg går, vet dere veien.»
Vårt samfunn står overfor store utfordring fremover. Vi vil derfor oppfordre til å be for våre ledere, slik at flest mulig setter sin lit til Guds hjelp og frelse. Vi vil oppfordre flest mulig til å lage eller se gudstjenester på nett. Og lese i Bibelen, særlig fortellingene om Jesus i Det nye testamentet og som sagt be for våre ledere og vårt folk. Vi vil også oppfordre den enkelte til å gjøre det en synes Gud minner en på. Det har ofte vist seg at dette er svært viktig. Ved siden av å be om frelse og hjelp for vårt folk trenger vi særlig å be om godt samhold og godhet i våre familier. Nå når mange vil være hjemme mye mer enn de pleier.

Bønnelista vil også legge ut en enkel gudstjeneste på søndag, så vi håper mange flere vil gjøre det samme.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt