Verdidebatt

Medlidenhet med ett barn, men ikke med de femten tusen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Regjeringspartiene, unntatt FrP, forsvarte at IS-kvinnen med hennes to barn, det ene angivelig sykt, skulle få komme til Norge. Disse barna er, i kraft av morens norske statsborgerskap, også borgere av Norge og har derfor alle de rettighetene norske barn bør ha. Det syke barnet skulle reddes. Det er godt. Ethvert barn er absolutt verdifullt, uansett alder og uansett hvilken medisinsk diagnose det har eller får (før eller etter fødselen) - og uansett hvilke foreldre det har.

Men: De samme regjeringspartiene, unntatt KrF, inkludert FrP, forsvarer en lov som hvert år fratar 12-15 000 ufødte barn retten til liv. Også disse bør ha, i kraft av mødrenes norske statsborgerskap, menneskerettighetene - og som selvstendige individer, rett til å bli behandlet som borgere av Norge, ikke som verdiløst materie.

Derfor: Når politikere står frem i offentligheten og bedyrer at de tar tilbake IS-moren på grunn av medlidenhet med det ene syke barnet, men med "nebb og klør" forsvarer Abortloven av 1978, og dermed tillater at det DREPES uskyldige barn hver dag, år etter år etter år, opptil femten tusen per år, da er fortellingene deres om "medlidenhet" null troverdig. Alle som forsvarer norsk abortpraksis - også i opposisjonspartiene, kan tie om egen barmhjertighet.

Norge bør snarest skjerpe lovgivningen for deltakelse i terrornettverk. I tillegg til straffen bør disse fratas norsk statsborgerskap. Det kan virke preventivt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt