Verdidebatt

God jul

Det skrives mye om juletiden. Mange følelser settes i sving.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For enkelte kan det være en vanskelig tid. Så mange minner vekkes til live - og savnet etter dem som er borte forsterkes . I julen burde man ta det litt mer med ro enn andre dager. Anledningen er der. Det kan også være godt. Og om kort tid er vi igang med et nytt år.

Selv skal jeg feire jul i Roma. Ikke fordi jeg er spesielt privilegert. Jeg er på jobb, som jeg har vært på jobb i julen de siste 30 årene. Familien har vendt seg til dette og det ville være et alvorlig brudd på tradisjonene om jeg skulle holde hjemmejul. Det ville bare skapt forvirring. Det er viktig å holde på tradisjonene!

Oftest var jeg ombord på Hurtigruten som reiseleder  julaften. Det kunne være fint for mange å seile avgårde. Verst var det kanskje for mannskapet som savnet familie og alt hva de kunne være vant med. Å holde jul for andre ble for enkelte kanskje i drøyeste laget.

Det ble enklere da vi hadde funnet fram til noen av Europas klostre. I 17 år har vi nå feiret jul i et klosterhotell . Nonnene er hjemme hos seg selv og gleder seg over sine gjester.

Vi reiser til vårt kloster i Roma for å møte våre nye tilreisende. Det er sprekt av våre gjester å komme den lange veien . Vi gleder oss til nye møter og mennesker som ser hverandre for første gang. Julaften og 1. Juledag  er det rolig i Romas gater. Vi ser fram til korte vandringer og samtaler i et vakkert bylandskap . Og fra våre værelser hører vi nonnenes englesang.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt