Verdidebatt

Forskere på sporet av den egentlige grunnen til global oppvarming

Geologene har prøvd å finne en forklaring på den forsterkede drivhuseffekten, som fikk stor betydning for livet på jorden. - Nå har norske forskere kanskje klart dette. Noen geologer har framholdt at den globale oppvarmingen kan forklares med undersjøiske vulkanutbrudd. Magma fra vulkanene kan nemlig ha varmet opp avleiringer av mikroorganismer på bunnen av havet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sterkere solinnstråling kan gi varmere klima, men også jordens dynamiske forhold til sol, måne og planetenes samlede tiltrekningskraft på jordens magma i sin spesielle vuggende ferd gjennom himmelrommet, (hellningsvinkelen) sammen med sin varierende elliptiske bane kan gi undersjøiske vulkanutbrudd. Det innvirker på havtemperatur og issmelting, gir CO2 utslipp og store mengder metan slippes ut (se linkene under).

Nå har noen forskere endelig fått øynene opp for hva klimaet handler om.
Magmaen i sin tur påvirker jordens geologi, platetektonikk, vulkanutbrudd, lavastrømmer og jordskjelv. Alt har sammenheng med hverandre, man kan ikke bare skylde på vår industrielle utvikling som påvirker, for da vil man aldri få noen gode svar.

Her er en oversikt over Milankovic syklusene som er gode å forholde seg til, og stemmer godt med de linkene jeg under henviser til.
https://forskning.no/kina-klima-miljo/k ... den/505641

Her er hva en rekke forskere har funnet frem til, og viktig å se i sammenheng med hva som skjer med jordens klima. Les gjerne alt i linkene. (Jeg har bare gjengitt noe av innholdet)

1. DNA avslører et grønt Grønland
Forskere har boret seg to kilometer ned igjennom den grønlandske isen, og hentet opp over 450 000 år gammelt DNA. Arvestoffet inneholdt både spor etter frodige barskoger og tegn på at grønlandsisen ikke er så ustabil som antatt.

Analyser av verdens eldste DNA tyder på at Grønland virkelig fortjente navnet sitt i perioden rundt 450 000 og 800 000 år siden.
Det eldgamle arvestoffet forteller nemlig at det en gang vaiet frodige barskoger på sørsida av øya som nå er dekt av is.

- Vi har for første gang vist at den sørlige delen av Grønland, som i dag er gjemt under to kilometer med is, var svært annerledes enn i dag. Den gangen var den bebodd av et variert utvalg av bartrær og insekter, sier Eske Willerslev fra Universitetet i København.

Funnene gir imidlertid ingen støtte til tidligere antagelser om at Grønland var isfritt i den siste mellomistida, for 130 000 til 116 000 år siden. Da var jordas snittemperatur fem grader høyere enn i dag, og havet stod fem-seks meter over dagens nivå.
https://forskning.no/klima-geofag/dna-a ... nd/1009095

2. Forskeren forteller: For 10 000 år siden var det seks grader varmere på Svalbard enn det er i dag
Geologene bruker blåskjell* for å utforske forhistoriens klima. (*se Milankovic syklusen over -: Klimaet gjemt i kinesiske fjell. Fjellformasjonen er dannet av urgammel havbunn, med lag av forskjellige mineraler og organisk materiale.)
https://forskning.no/klima-forskeren-fo ... dag/329878

3. Ny studie: Sjøisen i Arktis vokser raskere enn før
Det betyr likevel at sjøisen er på retrett…
https://www.nrk.no/nordland/sjoisen-i-a ... 1.14354746

4. De varme 1930-årene er manipulert bort fra debatten
De varme 1930-årene var blitt et begrep som generelt ble omtalt som klimaforbedring. Den lille istid med sine klimaproblemer hadde virkelig sluppet taket. Oppvarmingen var så markant at da det ble kaldere i 1945–75 var det i 1960–70-årene offentlig frykt for en ny istid.
http://www.klimarealistene.com/2018/05/ ... -debatten/

5. Geologiske virkninger
Økning av vulkanutbrudd, særlig undersjøiske bidrar til å øke temperaturen i havet, og dermed øke smelting av havis. Det hele skjer grunnet jordens fysiske dynamikk, jordplatebevegelsen.

Denne innsikten gir grunnlag for å tolke overflatemiljøet med endringer i hav, atmosfære, klimatiske forhold.
http://geoforskning.no/nyheter/grunnfor ... s-dynamikk

6. Undersjøiske vulkaner som global oppvarming (se også punkt 7)
Aktive undersjøiske vulkaner: Vulkaner på størrelse med Fujiyama https://natgeo.no/natur/vulkaner/enorme ... ner-funnet

Fant flere hundre vulkaner i havet utenfor Norge (2013) Han bekrefter at det er aktive vulkaner, og at de har registrert at det kommer Co2-gass ut av dem. Han regner med at vulkanen kan bryte havoverflaten ved neste vulkanutbrudd.
https://www.dagbladet.no/nyheter/fant-f ... e/62713169

Forskningsobjekt?:
Norges aktive vulkaner kan danne nytt land.
Nesten alle vulkanutbrudd skjer i havet. En av de store, uløste gåtene er hvor store utbruddene er, og hvor ofte de forekommer.
https://www.aftenposten.no/viten/i/mRvj ... -nytt-land

7. Vulkanutbrudd ga global oppvarming
Geologene har prøvd å finne en forklaring på den forsterkede drivhuseffekten, som fikk stor betydning for livet på jorden. - Nå har norske forskere kanskje klart dette. Noen geologer har framholdt at den globale oppvarmingen kan forklares med undersjøiske vulkanutbrudd. Magma fra vulkanene kan nemlig ha varmet opp avleiringer av mikroorganismer på bunnen av havet.
Teorien er at varmen fra vulkanene har gjort om døde organismer til drivhusgasser – særlig metan – som er blitt frigitt til atmosfæren.
https://forskning.no/vulkaner-geofag/vu ... ing/851911

Gigantiske gassutblåsninger på bunnen av Barentshavet
https://forskning.no/gass/gigantiske-ga ... et/1223659

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt