Verdidebatt

Uriktig bruk av Bispemøtets samlivsutvalg

Øystein Magelssen har en uriktig bruk av sitat fra innstillingen fra Bispemøtets samlivsutvalg.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Øystein Magelssen  argumenterer i sitt innlegg «Hva som kvalifiserer» for at samboere skal kunne inneha alle typer lederstillinger i KFUK/KFUM. Han henter her støtte fra innstillingen «Sammen» fra Bispemøtets samlivsutvalg fra 2013. Sitatet han bruker gir en svært positiv vurdering av samboskap:

«Juss og etikk er ikke det samme. Ekteskapsrammene sikrer ikke et etisk samliv, like lite som fraværet av disse rammene diskvalifiserer samliv moralsk sett. Samboerskap kan i perioder av livet og spesielt som inngang til ekteskap, være den samlivsformen som svarer best til omstendighetene.»

Magelssen unnlater imidlertid å vise til at det bare var noen i utvalget som stod bak disse formuleringene. Det var tydelig markert i innstillingen.  Dette er ikke en god sitatbruk, og den bør rettes opp. Det skapes her et uriktig inntrykk av hva utvalget sa. Hvis man først skal henvise til dette utvalget, bør det vel også nevnes at et flertall konkluderte med at  «samboere ikke bør ordineres/vigsles eller tilsettes i kirkelig stilling som krever ordinasjon/vigsling.» Bispemøtet landet tilsvarende under sine samtaler om samboskap og vigsling på et møte i 2017. Denne samtalen pågår for øvrig fortsatt i Bispemøtet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt