Verdidebatt

Menneskerettigheter,etc

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For øyeblikket leverer www.document.no mye stoff om den fremragende palestinske journalisten som heter Khaled Abu Toameh. Sammen med en rekke kollegaer som ikke er så kjent som ham,har han i årevis vist til at korrupsjonen i den palestinske selvstyremyndigheten PA på Vestbredden er som en stinkende kloakk. Nå er det mange tiår siden dette var noen original erkjennelse, men nå viser jo Wikileaks dokumenter at de fleste av landene i den tredje verden er gjennomkorrupte og at bistandspenger har en tendens til å forsvinne - ikke minst i Afghanistan og Zimbabwe,og,og,og

Hovedforklaringen på dette har en tilnærmet antropologisk/kulturell karakter. I de fleste av disse landene er det loyaliteten til stammen og klanen som teller. En politiker som skaffer seg litt makt og penger er mest opptatt av å være en motor for klanen.

Her kunne vi nettopp lese at en kjent Fatah-skikkelse,Muhammed Dahlan,drev og bygget opp en egen privat militsia innen Fatah,naturligvis bygget på hans klan. Fra et nordeuropeisk synspunkt er jo dette total galskap på linje med at en medarbeider til Karzai ble tatt på flyplassen i Dubai med en koffert full av dollar.

The New York Times skriver 1 januar at det går ut omtrent 10 millioner dollar!!! hver dag FRA Afghanistan som smarte folk skal ha inn på kontoer i Dubai,Emiratene og andre steder.

Norge har naturligvis hjulpet tusenvis av "politikere" til å berike seg og nå er det slik at Norway har lovet å donere 24 millioner dollar til PA-palestinerne i giverlandkonferansen i april,skriver det palestinske telegrambyrået Maan nylig.

Det temaet Toameh nå tar opp i den siste tid er ytringsfrihet og menneskerettigheter.

Hvordan kan Vesten gi bort så mange penger til en  selvstyremyndighet hvor enhver kritikk og tankemessig avvik fører til fengsling? De fleste som sitter i fengsel i PA er Hamas-sympatisører, men det gjør også medlemmer eller tidligere medlemmer av Fatah som aktivt kritiserer trekk ved PA.

Nå leste jeg idag at Hizb ut-Tahrir holdt et møte 31 des 2010 i Bidya og alle og enhver vet hva de deklamerer om: innføringen av det islamske Kalifatet er den eneste løsningen for muslimer. Og det var palestinere selv som stiftet Hizb på 1950-tallet. Hva skjer?

Forsamlingen blir angrepet av PA-sikkerhetsstyrker og lederskapet fengslet og for vilken gang?

jeg vet ikke om Kristelig Folkeparti driver med noe særlig politikk i det hele tatt - det virker ikke slik på meg - men hvis det er slik at Norway skal fortsette å velte formuer inn i PA selvstyremyndighet, må man kunne stille elementære humanitære krav om menneskerettigheter,lov og domstolfunksjoner,ytringsfrihet,fengselsvesenet,etc Sånn det er nå er det nærmest galskap å subsidiere et slags palestinsk GULAG-system med overdådige 24 millioner dollar.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt