Verdidebatt

En beklagelig avgjørelse.

Avviklingen av kommentarfeltet gjør ikke bare verdidebatt kjedeligere og gammeldags, men begrunnelsen virker i tillegg noe ullen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sammenlignet med andre debattfora jeg har deltatt i har verdidebatt vært et sobert og sivilisert sted å debattere. At VL har andre, og sannsynligvis høyere krav enn andre til hva som publiseres digitalt, kan godt være. Imidlertid er ikke argumentene om usaklighet, sjikane eller ekkokamre det som slår meg sterkest når jeg har deltatt i diskusjoner. At temperaturen til tider kan være høy, og at noen, meg selv inkludert, vandrer et stykke avgårde i usakligheter er så sin sak, men gjennomgående er tonen høflig, respektfull og reflekterende. Og, er det ikke slik det vanligvis diskuteres når man sitter ansikt til ansikt? På nytt å distansere seg fra lesere og interesserte er i denne digitale tidsalder etter mitt skjønn et skritt tilbake, og VL utnytter dermed ikke de muligheter både avisen og debattanter har til å delta i ordskiftet og slik komme nærmere hverandre.

Ekstreme synspunkter eller meninger dominerer på ingen møte i debattene, og i tillegg er de moderate stemmene i så stort flertall at de i lang de fleste tilfellene korrigerer de ekstreme. At det har vært vanskelig å redigere eller moderere kommentarer eller debattanter i "gamle" verdidebatt kan neppe være særlig vanskeligere enn nå hvor innleggene fortsatt skal godkjennes. Nye verdidebatt bærer nå mer preg av monologer, og muligheten til meningsutveksling og samtale er borte eller blir i alle fall oppfattet som ganske upraktisk. Det er synd, for mange av trådene jeg har deltatt i har vært interessante, givende og åpnet for nye persektiver for meg jeg ikke tror man oppnår med det nye formatet.

Jeg har vært rykende uenig med mange i mye, og verdidebatt har kanskje tatt en unaturlig stor del av min tid på nettet, men er det ikke akkurat det vi vil at folk skal være? Altså, opptatt av verdier og de store og de kanskje ikke så store spørsmålene i livet?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt