Verdidebatt

Stopper man flyten, så dempes engasjementet

Skal man evaluere hva som er bra for Verdidebatt, så bør vel debattantenes meninger vektlegges?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Benevnelsen «mest lest» er misvisende. At et hovedinnlegg har mengder med klikk skyldes vanligvis at dette kommenteres behørig. Om ikke alltid. Hver kommentator og leser er ofte flere ganger innom samme tråd for å følge opp; enten fordi man skriver selv eller fordi debatten er interessant eller fornøyelig. Muligens begge deler i visse tilfeller. Kanskje farverik, ja vel, men dét kan aksepteres, dog innenfor de rammer som allerede eksisterer. Hadde man heller talt "unike lesere", dvs identifisert dem via ip-nummer -noe flere nettaviser gjør- ville tallet på «mest lest» reduseres. Til tider betraktelig.

Når terskelen for å kommentere er så høy som nå, så vil dette også vises i antall klikk og «mest lest». Å sammenligne antall lesere under gammelt "regime" med antall lesere i dag blir altså galt. I lys av den praksis som har foregått i flere år, så blir nå nye Verdidebatt noe helt annet. Man følger uansett ikke debatter like tett opp når man må vente i lang tid på neste kommentar. Videre vil kanskje enkelte føle at man ikke strekker til i forhold den velutdannede eliten som gjerne påtar seg definisjonsrett og kvalitetskontrollen. Det oppstår også dessverre lett en mistanke om kontrollen også er ideologisk og personlig motivert. Ergo er man tilbake til start: Det er altså igjen en elite som skal styre, definere og sile ut hvem som får delta. Og vi som trodde at demokrati i debatten var å ikke gi ordet til dem som har det på forhånd.

Fordelen med den gamle måten å styre Verdidebatt på, var at debattene fikk en flyt; og dermed engasjerte den. Prisen var at redaksjonen måtte følge rimelig tett opp og sile ut de verste utskuddene. Men den prisen var kanskje verdt å betale når man ser på hva som kunne vinnes? Visse debattanter, som er ansatt i avisen, setter muligens ellers lite pris på å møtes med oppfølgende og pågående kritiske innspill? Man vil kanskje helst ta på seg denne oppgaven qua kritisk betrakter selv. Men... så var det dette med journalistfaglig integritet igjen, da.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt