Åsmund Brøvig

3

Fostre vokser opp i Himmelen!

Det kan virke ganske meningsløst at tusenvis av avbrutte svangerskap i Norge skal havne i en container, i en forbrenningsovn eller hvor de nå blir av? En grav får de i alle fall ikke. Det meningsfulle er at deres ånd, som hos alle andre barn som dør en altfor tidlig død, havner hos Jesus i Himmelen! At mennesker med Downs syndrom og andre utviklingshemmede får en heders plass i Himmelen - har jeg selv hatt en konkret erfaring med.

Publisert: 11. nov 2018

Det er en spesiell historie som underbygger at fostre fra avbrutte svangerskap havner i himmelen og vokser opp sammen med Jesus og andre avdøde familiemedlemmer. Gutten Colton Burpo fra Nebraska i USA var 3 år gammel da han i 2003 fikk en nær døden opplevelse. Han hadde fått infeksjon i blindtarmen og da denne sprakk havnet han på operasjonsbordet og opplevde at Jesus og flere engler kom og hentet han opp til Himmelen. Det tok 4 måneder etter operasjonen før foreldrene skjønte at gutten hadde hatt en helt ekstra ordinær opplevelse og hadde noe på hjertet om hva som skjedde på sykehuset. Til sin mor Sonja forteller Colton at han der oppe ble møtt av sin søster med en stor klem. - Jeg har 2 søstre, sa han en dag til sin mor. Moren stusset, for de hadde kun én datter. - Nei, hun lignet på Cassie, men hadde mørkt hår, sier Colton. Moren måtte innrømme at hun hadde spontant abortert i 1998 og undret på om det kunne være dette fosteret som hadde fått vokse opp i Himmelen? Colton sa videre til moren sin; - Hun bare venter på at dere skal komme etter, til Himmelen...Jeg så også mange andre barn i Himmelen, sa Colton.

Se moren fortelle om denne opplevelsen 5 minutter ut i denne dokumentaren på Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=hhT36Dizo2s&t=51s

Til farens overraskelse sier Colton at Jesus hadde merker. -Merker? spør faren, hvor hadde Jesus merker? Colton peker på håndflatene sine og bøyer seg ned og peker på føttene sine. -Der hadde Jesus merker. Colton hadde ikke lært å lese og faren ble overrasket.

Jeg tenkte umiddelbart på sammenfallet med bibel historien om de samme merkene som «tvileren» Thomas ville kjenne på, etter Jesu oppstandelse, da jeg hørte historien første gang.

Colton opplevde at det var ingen som brukte briller i Himmelen og ingen var gamle. De fleste var rundt 30 år og selv hans egen oldefar som hadde dødd 30 år før Colton, møtte Colton, i sin beste alder. Oldefaren kom Colton imøte og fortalte om den gode relasjonen han hadde hatt med sitt barnebarn, faren til Colton. Tilbake på jorden hadde Colton gjenkjent oldefaren på et bilde han ble forevist. Det var tatt da oldefaren var en ung mann. På det samme bildet var også en ung utgave av hans bestemor, en jente Colton forøvrig ikke dro kjensel på.

Denne historien har selvsagt blitt en bestselger i USA, gjennom boken«Heaven is For Real» og Hollywood filmen med samme navn. 

Se film-traileren her;

https://www.youtube.com/watch?v=N-ewaCVARtM


Forskning

Jeg ble oppmuntret til å skrive dette innlegget, da jeg leste VG+ igår,som i artikkelen: «Studie avslører: Dette opplever vi når vi dør» som viser til en forskning med tilsvarende erfaringer.

VG´s artikkel:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/EonEJ3/studie-avsloerer-dette-opplever-vi-naar-vi-doer


Ifølge forskere ved universitetet i den belgiske byen Liège skriver VG;

«De konstaterer at den absolutt vanligste fornemmelsen blant deltagerne i studien var en følelse av ro. Nest vanligst var det å se skinnende lys, og deretter å møte personer eller vesener. Det kunne dreie seg om høyt elskede pårørende som hadde gått bort,»

At disse fenomenene er såpass vanlige, overrasker ikke lege Göran Grip. Han anses som en av Sveriges fremste eksperter på nær-døden-opplevelser, skriver VG.

Han beskriver hvordan mange som har befunnet seg i grenselandet mellom liv og død, opplever å komme til en annen verden.

– Men de antyder at det finnes noe utover det fysiske livet. De som har hatt slike opplevelser kommer selv også tilbake med en fullstendig visshet om at livet fortsetter på den andre siden. For dem er det ikke et spørsmål om å tro, men om å vite, sier Grip.


De siste skal bli de første!

Selv hadde jeg en gang en logisk opplevelse om hva Jesus mente den gang han sa de berømte ordene; «De første skal bli de siste og de siste skal bli de første». I 2003 begynte jeg et personlig engasjement blant utviklingshemmede barnehjemsbarn i Moldova. 300 gutter med alle mulige «skavanker» var samlet opp på et barnehjem i en liten by som heter Orhei, en times biltur utenfor hovedstaden Chisinau. De hadde vel neppe kunnskapen i det gamle Sovjet til å se «skavankene» før fødsel. Derfor ble de uønskede barna satt bort av familiene, til en lite hyggelig oppvekst på barnehjem, med dårlige kår og liten bemanning. Det kunne være ulike vilkår som fikk foreldre til å velge denne ubarmhjertige løsningen. Men det var lite hjelp å få fra det offentlige, om du selv ville ta deg av barn med Downs og andre utviklingshemminger. I dette landet ble det sett på som svakhet å føde et slikt barn og lite akseptert å ha slike barn synlige i nabolaget.

Derfor startet vi en holdningsskapende kampanje med hjelp av populære artister for å gi disse barna et bedre rykte. Prosjektet «Another Smiling Face» fikk sitt navn, fordi vi så den fantastiske gleden disse barna utstrålte, da vi gav de bare bittelitt med god oppmerksomhet. Det var dette som var den største lidelsen deres, at ingen så de inn i øynene, tok på dem og viste de unik oppmerksomhet. På den siste kvelden under den første 2 måneder lange turen til Moldova, står vi på trappen til barnehjemmet med en liten overivrig gjeng som vil si takk for besøket. Ved hjelp av tolk så sier Martin overraskende; - At dere kommer hit er akkurat som om Jesus skulle kommet på besøk! Det satte en støkk i meg. Vi hadde ikke nevnt Jesus med ett ord på disse 2 månedene, siden vi ikke ville gjøre dette til et typisk kristent prosjekt. Men vi bad en bønn sammen den kvelden, om at Jesus måtte ordne det slik at vi ville sees igjen.

På et senere besøk hadde vi med oss artisten Darrell Mansfield, som turnerte på barnehjemmene i landet og på turen omskrev han Eric Clapton´s kjente sang «Tears in Heaven».

Darrell Mansfield «live» i Moldova

https://www.youtube.com/watch?v=lkWRItF1Dm4


Da skjønte jeg at det ikke er heldige meg fra Norge, men disse minste, som skal få hedersplassene i Himmelen. De var de siste på jorden, men skal bli de første i Himmelen. Amen.


6 liker  
Kommentar #1

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

https://www.theguardian.com/books/2015/jan/21/boy-who-came-back-from-heaven-alex-malarkey

Men det viste seg å være (feber?)fantasier.

1 liker  
Kommentar #2

Robin Tande

27 innlegg  3738 kommentarer

Som de sa på bedehuset

Publisert rundt 3 år siden

Er det ikke underbart?

Trådstarters moral ser ut til å være helt på linje med mine spørsmål på søndagskolen for 80 år siden: Når alt i himmelen er så herlig og befridd fra all ondskap, og Gud er så allmektig og kjærlighetsfull? Hvorfor kommer ikke da alle direkte dit? Hvorfor slippes vi ut i denne jammerdalen, til fordervelse og mulig fortapelse hvis vi ikke holder mål?

Løsningen er enkel og genial, ifølge trådstarters forkynning: Aborter hvert eneste foster, hvorfor være så uansvarlig å slippe dem fram til mulig lidelse, fordervelse og fortapelse?

Men man kan kanskje også si:-  at man skal lese mye før Verdidebatt tar kvelden!

2 liker  
Kommentar #3

Torgeir Tønnesen

89 innlegg  582 kommentarer

Hvorfor skape mennesker i det hele tatt?

Publisert rundt 3 år siden
Robin Tande. Gå til den siterte teksten.

Løsningen er enkel og genial, ifølge trådstarters forkynning: Aborter hvert eneste foster, hvorfor være så uansvarlig å slippe dem fram til mulig lidelse, fordervelse og fortapelse?

Men man kan kanskje også si:-  at man skal lese mye før Verdidebatt tar kvelden!

Det virker ikke som om du er på jakt etter meninger og forklaringer som bibelen gir og kristne gir.

Du gir mer utrykk for å være en type menneske som vil stille spørsmål, men uten å drøfte svarene. 

1 liker  
Kommentar #4

Åsmund Brøvig

3 innlegg  8 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Enig med deg på ett punkt, Robin. Hvorfor ble det slik at Adam og Eva måtte forlate Edens hage - et paradis som sikkert lignet veldig på Himmelen. Hvorfor lot Gud det forbudte treet stå der? Det har jeg ikke et godt svar på. Men nå er vi her, og må gjøre det beste ut av det. Derfor tar jeg det alvorlig, når mange beretter om sine inni døden opplevelser. Da er det mer sannsynlig at det er et liv etter døden enn at det ikke er det, og da bør vi være robuste nok til å klare å snakke om det.

3 liker  
Kommentar #5

Åsmund Brøvig

3 innlegg  8 kommentarer

Publisert rundt 3 år siden

Alex Malarkey har innrømmet at han fant på sin historie og skal ikke forveksles med historien til Colton Burpo i denne tråden.

4 liker  
Kommentar #6

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

ad hominem

Publisert rundt 3 år siden
Torgeir Tønnesen. Gå til den siterte teksten.
Du gir mer utrykk for å være en type menneske som vil stille spørsmål, men uten å drøfte svarene. 

Vanskelige spørsmål har det med å utløse ad hominem-reaksjoner.

Hvis man ønsker å svare saklig på spørsmål av den typen Tande stiller, er detr på sin plass å markere hvor man står rent trosmessig.

1. Hvis man tror på Hallesbys, Luthers og Jesu (Matteus 5:29-30) Helvete, må vel alle være enige om at menneskeslekten må avvikles hurtigst mulig, også gjennom abort.

2. Hvis man tror på at alle skal bli frelst, er det kanskje best å produsere så mange mennesker som mulig.

3. Hvis man har et uavklart eller bevisstløst forhold til livets to utganger, kan vi kanskje bare fortsette i samme sporet som før. 

Jeg tror forøvrig at de aller fleste, både jøde og greker, monoteist og ateist, befinner seg i gruppe 3.

Kommentar #7

Torgeir Tønnesen

89 innlegg  582 kommentarer

Godt sagt

Publisert rundt 3 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.

1. Hvis man tror på Hallesbys, Luthers og Jesu (Matteus 5:29-30) Helvete, må vel alle være enige om at menneskeslekten må avvikles hurtigst mulig, også gjennom abort.

2. Hvis man tror på at alle skal bli frelst, er det kanskje best å produsere så mange mennesker som mulig.

3. Hvis man har et uavklart eller bevisstløst forhold til livets to utganger, kan vi kanskje bare fortsette i samme sporet som før. 

Jeg vil holde meg i gruppe 1, men uten abortpreferanse selvsagt

3 liker  
Kommentar #8

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Tro det ...

Publisert rundt 3 år siden

Så merkelig; jeg søkte på Colton Burpo og kom til linken jeg sendte. Jeg visste ikke at de var to forskjellige og beklager fadesen. Der er en viss forskjell på de to historiene; jeg ser det nå. En forskjell er at den ene gutten har innrømmet at han fantaserte, mens den andre (vår gutt) ikke har gjort det. Han var altså en tur i himmelen? Det fortalte han ca ett år etter å ha vært der. Men er dette troverdig?

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere