Kjellrun Marie Sonefeldt

238

Nationen i dag:Ber KrF kaste FrP ut av Landbruksdepartementet.

Det er Finnøy-ordfører Henrik Halleland som ber om dette.

Publisert: 2. nov 2018

KrF kan altså ende med en gedigen seier i kjølvannet av tapet i dag, hvis KrF benytter anledningen i forhandlingen med H,Frp og Venstre til å kreve landbruksministeren.

Henrik Halleland foreslår Line Henriette Hjemdal som landbruksminister.

Hun var iflere år medlem av Næringskomiteen på Stortinget og markerte seg så tydelig i mot regjeringens jordbrukspolitikk, at det ga gjenklang I stortingsveggene. Ikke dagligdags at noen våger å opponere mot innkjørte spor ,med en storgårdsprofil på bekostning av mindre og mellomstore gårder. Økonomisk underprioritering av bønder ,så de blir tvunget til å legge ned er et middle til nedleggelse.Hitill I år er rundt 1000 gårder lagt ned og regjeringen viser ansikt.Unggenerasjonen ser ikke økonomisk mulighet til å ta over,når bonden når aldersgrensen.

 

Line Henriette Hjemdal markerte at hun vil ha redningsaksjon for mellomsjiktet av gårder,og røper dermed at de er i faresonen.Nationen 25.02.2017.

"Mykje av graset ligg spreidd og på små areal som ikkje egnar seg for fjøs med 50-60 kyr.For store delar av landet er fornying av bruk med 25 kyr avgjerande for å videreføre melkeproduksjonen,seier Hjemdal,som vil har meir støtte til den typen bruk." 

Arild Hareide sier i Nationen den 19.oktober." Landbrukspolitikken er blant årsakene til at KrF ikke kan regjere med Erna Solberg,og regjeringen mangler helhet i distriktspolitikken.


 Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere