Verdidebatt

Abortlov og forhandlinger

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ragnhild H. Aadland Høen fra Oslo KrF har større tro på kompromissviljen i de tre regjeringspartiene når det gjelder endringer i abortloven for å få KrF med i regjeringen (VL 27. oktober) enn jeg har.

Hun kommer nok til å bli skuffet.

Jeg tror Ragnhild Høen og jeg er enige om at dagens abortlov er en tragisk lov og en ulykke. Selv små innstramminger i den vil være skritt i riktig retning. Jeg vet like godt som henne at både statsministeren og helseministeren kan tenke seg slike innstramminger/endringer/justeringer.

Men det er altså ikke de to som skal avgjøre dette.

Og selv om det – og allerede her er vi langt inne i illusjonens verden – likevel skulle bli enighet om slike justeringer i det forhandlingsutvalget som regjeringspartiene og KrF må sette ned, skal en slik avtale godkjennes i tre ulike stortingsgrupper. Det kommer den ikke til å bli. Ikke i noen av dem. Det tror jeg både statsministeren, helseministeren og KrFs nestleder vet. Sett i det perspektivet blir «uforpliktende pludring» en dannet beskrivelse. Jeg ser nok for meg langt krassere uttrykk som ville vært like dekkende.

Så skriver Ragnhild Aadland Høen at dersom kompromissviljen i regjeringspartiene ikke er så stor som hun håper/tror «kan KrF med god samvittighet gå i regjering med de rødgrønne».

Det synes jeg var et oppmuntrende signal. Det er mulig det er det som må til for at KrF skal komme der partiet hører hjemme: i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Nils-Petter Enstad, KrF-medlem

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt