Odvar Omland

369

Hvilken vei?

Jeg tenker på våre kristne norske røtter – Jeg leser om historisk linjeskifte -Jeg leser om felles kjøreregler - Jeg leser om å forandre for å bevare. Alle tre er overskrifter som dreier seg om Høyre og KrF.

Publisert: 2. okt 2018

 Min enkle oppdagelse fra jeg i 1950 ble «politisk våken» og til dags dato er min erfaring at de to partiene egentlig har vært «»hjertevenner» ved flere anledninger. Og jeg har også i mitt politiske liv som lokal-politiker fylkespoliltiker og også litt som sentral politiker hatt et meget godt øye til Senterpartiet. En allianse mellom disse tre partiene H, Sp og KrF vil være en ønskestilling for meg. Men er ikke av de som roper hurra for at Sp har valgt venstresiden. Jeg roper heller ikke hurra for at Knut Arild Hareide har nesa si vendt mot venstresiden. I midlertid lever den norske styringsmodellen så sterk i alle politiske partier at respekten bør høyeste grad være tilstede for hverandres valg. Ennten man velger venstre- eller høyresiden. For sikkerhets skyld er det kanskje greit at KrF får kjøreregler når veien framover skal stakes ut i forbindelse med det ekstraordinære landsmøte< 2. november – slik KrF-ideologen Etrik Lunde skriver i sin artikkel i Vårt land. Men jeg vil ikke unnlate å heie på et innlegg i samme avis av sentralstyremedlem i KrF, Tove Welle Haugland. Hun skriver at tiden er overmoden for at KrF søker makt og innflytelse for tydeligere gjennomslag. Å jobbe for en sentrumsregjering med AP , med støtte fra SV har altfor høy pris og er et risikoprosjekt med KrF`s livsrett som innsats . Jeg føyer til: Fare for et skudd for baugen.


Kommentar #1

Trond Langen

31 innlegg  203 kommentarer

En ønskelig konstellasjon

Publisert rundt 3 år siden
Odvar Omland. Gå til den siterte teksten.
En allianse mellom disse tre partiene H, Sp og KrF vil være en ønskestilling for meg.

I det siste har jeg også tenkt at det er den konstellasjonen jeg ønsker meg.  Venstre har blitt vel liberale, så da har Senterpartiet kommet inn igjen.  Men med SPs valg av venstresiden i 2005 er dette en enda mindre sannsynlig konstellasjon enn den KrF har gått til valg på ved de siste valgene.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere