Odvar Omland

369

«Tøy og vri Bekkevold som prest og politiker.»

Hvor lenge ønsker man å holde debatten gående om Geir Jørgen Bekkevolds enkjønnende «vielsesopptreden»?

Publisert: 22. aug 2018

At det måtte storme litt om Geirs valg, forstår jeg. Men KrF kan da selvsagt ikke stå eller falle med det? Jeg har riktignok ment at den familiepolitiske talspersonen vurderte feil. Han burde ha forstått på forhånd at hans opptreden ville bli kritisert. En kunne nesten tro at han for et øyeblikk lot som han glemte eller feilvurderte at dette kunne medføre en slik storm. Men vil man partiets beste og mener dens stemme er viktig i dagens samfunn, ja da får man respektere at noen av oss av og til «tråkker i salaten». For øvrig ønsker vi vel ikke noen «saueflokk»?.
Det er kanskje betimelig å nevne hva som skjedde i partiets barndom. Tenker på den avgrunn det egentlig var mellom tre fremtredende herrer Ronald Fangen, Erling Wikborg og Petter Koren på den ene side og partiets første stortingsrepresentant på den andre siden, Nils Lavik. Lavik var hovedaksjonæren som likevel klarte å sameine en mer intelektuelt og kulturåpent livssyn med den «Vestlandskristendommen» Lavik var vant til. Til et landsdekkende parti. Sammen i samme parti nærmest et mirakel. Disse fire herrene fant altså fram til saker de sto sammen om. Skulle det være så mye vanskeligere å finne saker i dag man står sammen om?

2 liker  
Kommentar #1

Arnt Thyve

17 innlegg  1393 kommentarer

Feil innfallsvinkel

Publisert over 3 år siden

Det går fint å finne saker man står sammen om i dag også, men slikt avgjøres gjennom diskusjoner på partiets landsmøte - ikke gjennom privat aktivisme. Per dags dato mener KrF offisielt at ekteskap skal være mellom én mann og én kvinne. Det er partiets politikk og det de folkevalgte skal fremme. Da er det veldig umusikalsk av partiets familiepolitiske talsmann å handle mot dette. Om landsmøtet kommer fram til noe annet kan han selvsagt vie likekjønnede, men fram til da har han med å leve etter det. Noe annet er respektløst mot velgerne.

Om Bekkevold får forsette i sin posisjon uten noen som helst tilsnakk fra Hareide har jeg ingen tillit til noen av disse to, og følgelig ingen tillit til KrF som parti. Det er greit at politikere har en annen mening enn meg og mange velgere, men vi bør forvente litt ryddighet. Aktivismen til Bekkevold og "la det skure"-holdningen til Hareide er alt annet enn ryddig.

4 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere