Ole Jensen

4

Har NRK blitt en underholdningsmaskin?

Publisert: 11. jul 2018

Midt i en hektisk fotballtid mottas NRKs lisenskrav (kr 1.500 for et halvår) av en som har toppidretten langt oppe i halsen. Min interesse for klassisk kultur (mer enn musikk) har jeg, langt på vei, radioen å takke for. Jeg vokste opp i en tid da saklig informasjon og bidrag til folkets dannelse var primære mål for NRK. I dag må den oppvoksende slekt tro at fotball er det viktigste på denne jord og at NRK er et underholdningsalternativ.

Det er meningsløst at størsteparten av lisenspengene skal gå til underholdnings- og sportsprogrammer. NRK burde konkurrere med de kommersielle kanaler på like vilkår, når det dreier seg om slike programmer.

Jeg foreslår at alle ­offentlige midler som tilføres NRK (lisenspengene­ inkludert) brukes til å produsere kvalitetsprogrammer med sikte på å gi oss innsikt i hva som foregår og i vår situasjon som mennesker på jorden. Sport og underholdning kan NRK ta seg betalt for på samme måte som de kommersielle kanaler.

Kommentar #1

Lars Kristian

0 innlegg  2 kommentarer

Publisert nesten 3 år siden

Jeg er helt enig. De som liker fotball må finne se i å betale for det. Offentlige midler burde gå til å lære om hva som skjer rundt oss her på jorden. Jeg måtte til og med bruke VPN da jeg så på NRK i utlandet. Dette er ikke en god løsning. Det burde være mulig å bevise til NRK at man er en norsk lisensbetalende statsborger og få åpnet NRK selv om man ikke befinner seg i Norge. For eksempel med å scanne sitt pass på nettsiden. Eller lignende. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere