Verdidebatt

Gud kan aldri bevises med vitenskapelig metode

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som svar på : http://www.verdidebatt.no/innlegg/11710102-har-du-et-apent-eller-et-lukket-sinn

Jeg mener jeg har et åpent sinn: Jeg vil ikke bli dømt av noen som ikke kjenner meg. Men det er vel uansett objektive definisjoner på dette. Jeg vil understreke at jeg har hatt et helt normalt liv. Og faktisk valgt en annen vei. Hvis du alltid har gått på den samme veien er vel bevisbyrden mest på deg?

Det at jeg har valgt et livssyn og tro må jeg vel ikke forklare? Det må bare andre respektere. Konkrete saker innenfor kristendommen derimot ønsker jeg gjerne å diskutere mer.

Først er jeg litt undrende til at alle hadde samme syn. Jeg har aldri hørt om gruppesyn, men hvis det virkelig var slik, må like mye du som meg ha en forklaring på dette. Men hvis det bare var vanlige syner trenger ikke det være annerledes enn en drøm.

Det eneste dette beviser er vel egentlig bare at drømmer ikke må være ekte, men kan være blanding av mange minner?

Når det kommer til om det vil kunne legges bevis fram for Guds eksistens kommer nok ikke dette til å skje. Du sier du skal bytte syn hvis du finner ut at Gud kan etterprøves med vitenskapelig metode. Det sier Jesus ikke kommer til å skje. Derfor har du et null-scenario som aldri kommer til å skje. Derfor kommer heller aldri du til å bytte syn hvis du holder fast ved den definisjonen.

Jesu Ord må jo være grunnlaget på alt om kristendommen:

'Noen av de skriftlærde og fariseerne svarte ham da og sa: Mester, vi vil gjerne se et tegn av deg. Men han svarte og sa til dem: En ond og utro slekt krever tegn. Men tegn skal ikke gis den, uten profeten Jonas tegn.


Matteus 12:38-42
https://www.bible.com/bible/102/MAT.12.38-42

Hvis han sa til dem at de ikke skulle få noe bevis hvorfor skal vi få det i dag? Det må ha sammenheng med at vi skal ha en fri vilje. Når Gud og engler kommer på besøk er det ofte så dramatisk at det første de sier er frykt ikke. Derfor vil gjerne Gud så lite som mulig forstyrre våre liv om han kan.

Det betyr ikke at vi aldri kan vite om Jesus er Gud fordi han sier at alle kan finne ut av det for seg selv.

'Jesus svarte dem og sa:Min lære er ikke min, men hans som har sendt meg. Om noen vil gjøre hans vilje, da skal han kjenne om læren er av Gud, eller om jeg taler av meg selv. '

Johannes 7:16-17
https://www.bible.com/bible/102/JHN.7.16-17

Som altså er det motsatte av blind tro, men en invitasjon til å prøve å se om man synes man får et bedre liv av å gjøre som han sier. F.eks å bli i hans ord og lese bibelen og be. Som jeg mener å ha funnet ut av.

Jeg kommer ikke til å slutte tro på Gud på samme måte du ikke kommer til å slutte å være mann til din kone (hvis du har dette) fordi jeg kjenner han og lever med han hver dag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt