Verdidebatt

Kjære herr Jahve.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er visstnok vanlig å være dus med guder, men på grunn av Deres lange, perverse og kriminelle rulleblad, ja rett ut sagt på grunn av Deres barbariske vesen, foretrekker jeg å være dis med Dem.

Deres opphav er noe uklart for meg. Kan De ha eksistert i evighet? Lite trolig, da tiden frem til De angivelig skapte universet dermed ville vært uendelig og De ville ikke kommet frem til skapelsestidspunktet, fordi en evighet ikke tar slutt.

Men la oss ikke hekte oss opp i Deres tilblivelse. La meg heller spørre: Hva gjorde De før De skapte universet? Kjedet De Dem?

Uansett burde De ha gjort en bedre jobb med skapelsen. Hva er meningen med å gi menneskene en blind flekk i øyet og haleben?

Men De har jo latt evolusjonen styre utviklingen, og da har livet på jorden utviklet seg uten synlig mål og mening, og det var nærmest en tilfeldig at min art, homo sapiens sapiens, har overlevd etter å ha sett dagens lys for noen hundre tusen år siden.

99% av alle arter som har levd er nå utdødd. Det er vanskelig å få øye på en plan; det virker som om De aldri har hatt noen. Og om noen milliarder år vil universet gå under. De klarer visst ikke bygge noe som er varig.

Men én ting er Deres inkompetanse som skaper, noe annet – og mye verre – er Deres umoralske karakter. Det var De selv som skapte mennesket i all dets ufullkommenhet. De er angivelig allvitende, så De må altså ha visst at mennesket ville falle for fristelsen og spise av treet. Så hvorfor ble De da så forferdelig sint da syndefallet skjedde? Og hvorfor satte De kunnskapens tre i haven? De visste jo hvordan det ville ende. Og slangen, fristeren, hørte den til Deres skaperverk? Hvordan kunne De i så fall skape en frister, når De visste hvor skrøpelig mennesket er? Hvis De ikke skapte slangen, hvor kom den i så fall fra? Holdt der en annen skaper på samtidig med Dem? Hvem var det i så fall? Satan? Hvorfor heter det da ikke «I begynnelsen skapte Gud og Satan jorden»?

De må ha meg unnskyldt, men på meg virker det som om De ønsket at syndefallet skulle skje, slik at De fikk et påskudd for å sende menneskene til evig pine i helvete. Og da må De være verdens verste sadist.

Men så fant De altså ut, etter noen tusen år, at De skulle tilgi menneskene. Det gjorde De ved å igangsette et perverst skuespill, hvor Deres egen sønn ble torturert på det groveste, før han døde. Hvis De ville tilgi menneskene, hvorfor ikke simpelthen bare tilgi dem? Hvorfor dette bestialske sirkuset?

Men De fornekter Dem jo ikke. De driver fremdeles med faenskapet Deres, gjør De ikke? Barn i fattige land dør under store smerter, og naturkatastrofer skjer som aldri før. Hvorfor kunne De ikke stoppe Hitler, Stalin og Mao ved å gi dem hjerteinfarkt? De har straffet folk på det mest grusomme for langt mindre alvorlige gjerninger.

Og hvor var De da Deres utvalgte folk, jødene, ble myrdet under holocaust? De løftet ikke en finger.

Det er sannelig godt at De etter all sannsynlighet ikke eksisterer.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt