Verdidebatt

Hvorfor mobber Vårt Land?

Tabloid forside i dagens Vårt Land er mobbing av barn og familier.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I dag, lørdag 5/5, har avisen Vårt Land en forside der det er et fargerikt bilde av en eggcelle. Et fint bilde. Men oppe på der har de trykket "Ukjent mor". Dette er mobbing og er vanskelig å skjønne at en såkalt kristen avis kan få seg til å gjøre. Barn som har blitt til ved hjelp av eggdonasjon mobbes ved å skrike ut på forsiden at de har ukjent mor. Det er feilaktig og stygt.

Barn født ved hjelp av eggdonasjon har selvsagt ikke ukjent mor. Hverken genetisk eller på annen måte. Barnet har en mor som føder barnet.

Det har alltid vært slik at barn uten en av foreldrene har vært mer utsatt for mobbing enn andre. Hvorfor avisen skal hjelpe til for at barn skal mobbes i skolegården med "du har ikke mamma du!" er vanskelig å forstå.

Generelt sett er jeg skeptiske til avisens tabloide forsider. Dette er dog verste jeg har sett. Til og med verre enn da en teologistudent ble hengt ut på forsiden. Heldigvis er avisen fortsatt god inni. Artikkelen om eggdonasjon er brukbar, selv om den er ukebladaktig ved å fortelle en personlig historie om en enkeltfamilie og har gedigne fine fargebilder som er fullstendig meningsløse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt