Verdidebatt

En kronglete vei videre?

I et overflodsamfunn er det neimen ikke så særlig lett for de politiske partiene. Sliter med lite medlemskap . Kommunikasjonen til velgerne er heller ikke lett. Mindre partier kjemper mot sperregrensen på 4%.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En av dem hadde dagsseminar om veien videre. Forresten overraskende at det møtte over 100 Krf-ere til landsseminar – de fleste pensjonister. Det dreide seg altså om Kristelig Folkeparti. Det startet med omvisning i Stortinget og en hilsen fra generalsekretæren Hilde Frafjord Johnsen.
Vi fikk et meget grundig og konstruktivt foredrag om regionale utfordringer sett fra fylkesmannens side, Valgerd Svarstad Haugland. Statens forlengede arm. Synes lite rasjonelt at den regionen Valgerd skal styre vil få «tre hovedseter» nemlig Oslo, Moss og Drammen som fylkesmannen «skal fly mellom» . Vel i politikken skjer det så mangt. Når det så gjelder den fremtidige veien for KrF var det partileder Knut Arild Hareide som selvsagt foredro den biten. . En engasjert Knut Arild. Han understreket at verdifundamentet skal ligge i bunnen i møte med endringene. Naturlig nok pekte han på KrF`s opplagte holdning mot sortering av mennesker. «Alle er 100 % gode nok.» . Han understreket at det kristne verdisynet ikke skal rokkes. Noen klar vei ut av partiets skrale tilslutning, kam man vel dog ikke si at talen ga godt svar på . Kunne vel heller ikke vente det, så lenge partiet strever med å få lagt fram en sakstrategi for deretter å bestemme samarbeidsveien. Synes dette arbeidet kunne forseres.. Ellers kan det være fare for at velgerne sender partiet ut «i en enda dypere grøft». Heller ikke den sprudlende redaktør Magne Lerø klarte å peke å noen konstruktiv veikurs. Han holdt et engasjert og humørfylt foredrag om KRF - henvist til ørkenen eller finnes det et «lovende land»? Hadde noen tips, men la meg si det slik at jeg for hjem med fortsatt uvisshet om hvilken vei barometernåla vil ende til slutt. Men kan ikke la være å slutte dette epos uten å peke på partiets kamp for partiets kristne verdisyn. Og jeg digger Knut Arild som står på så «det gnistrer av og til». Ja, også takk for alt du faktisk har medvirket og fått gjennomslag. For mange saker. Og til slutt litt store ord: Landet vil bli fattigere og jeg vil sørge, dersom KrF «gikk på dunken».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt