Verdidebatt

Surrealistisk taushet om surrogati.

Vi nærmer oss Kvinnedagen 2018, og nok et år har gått der jeg har undret meg over tausheten rundt surrogati; det vil si fraværet av kritiske røster fra feminister og andre som er opptatt av kvinners kår, rundt et tema som burde vekke noen og enhver til engasjement; Surrogati.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi nærmer oss nok en Kvinnedag, og jeg undres..
Når vil kvinner i landet vårt begynne å solidarisere seg med
og løfte stemmen for alle de kvinner som blir utnytta og misbrukt som surrogatimødre for velstående vestlige par og single?
Hvor er Kvinnesakskvinnene og andre engasjerte mennesker i denne saken?
Alle med vett og empati forstår belastninga ved å skulle bære fram og føde et barn som så blir tatt fra deg når du har "gjort jobben".
Trenger vi mer forskning enn eksisterende kunnskap om kvinnehelse, fattigdomsproblematikk, kvinners rettigheter og klasseskiller for å forstå at vi må kjempe mot denne kyniske og alvorlige  kvinneundertrykkinga?
De fleste av oss reagerer på gamle dagers "ammer"; fattige kvinner som måtte sette bort sine egne barn for å kunne ta seg av rike kvinners spebarn. Surrogati, med alle dets konsekvenser, går langt ut over dette!
Så; hvor er dere som kan løfte stemmen for undertrykte og fattige kvinner som må ofre familieliv, og "investere" kropp og helse for å skaffe rike mennesker barn?
Tause, så tause. Hvorfor?

Denne øredøvende tausheten om surrogati er for meg ganske surrealistisk..

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt