Trond Baugen

5

Vårt Land med israelsk slagside

Jeg synes det er svært skuffende å se at VL serverer den samme palestinske propagandaen som annet media. Jeg trodde at Erling Rimehaug og Geir Ove Fonn hadde historisk fakta inne om Israel og Midtøsten, men nå tviler jeg. VL hiver seg på en trend sammen med Den norske kirke, for å snakke ned Israel og Jerusalem som har vært Israels hovedstad i mange år.

Publisert: 4. jan 2018

Minst fire ganger har araberne prøvd å utslette Israel siden jødene fikk landet i 1948. Siste forsøket skjedde på Yom Kippur i 1973, som er Israels helligste dag. Styrker fra 14 land angrep overraskende Israel og Sovjetunionen var militærstrategien bak angrepet. Som et under vant Israel krigen. Araberne ble nok en gang ydmyket og de sa at siden vi ikke kan vinne over Israel militært, skal vi bruke våre oljemilliarder til å vinne mediekrigen, - og det er de i ferd med å gjøre. Historiske avtaler blir lagt til side og arabisk (palestinsk) propaganda styrer mye av bl.a. norsk media og også våre politikere. Demokratiet Israel er det eneste landet i verden som blir boikottet pga. «palestinere» selv om landet har 2 mill. palestinaarabere som har samme rettigheter som israelere.

Jeg synes det er svært skuffende å se at VL serverer den samme palestinske propagandaen som annet media. Jeg trodde at Erling Rimehaug og Geir Ove Fonn hadde historisk fakta inne om Israel og Midtøsten, men nå tviler jeg. VL hiver seg på en trend sammen med Den norske kirke, for å snakke ned Israel og Jerusalem som har vært Israels hovedstad i mange år. Jerusalem har alltid vært en hovedstad for jødene, selv i de siste 2000 år som de har vært spredt over hele verden, men aldri har Jerusalem vært hovedstad for noe annet folk, som f.eks. muslimene. Jerusalem er heller ikke nevnt i Koranen. Da Jordan ulovlig okkuperte Vestbredden og Jerusalem i 1948 – 1967, massakrerte og jaget de ut jødene, og de sprengte og ødela alle jødiske helligdommer i Jerusalem. Da jødene fikk kontroll over Jerusalem i 1967, ble araberne redde fordi lurte på om jødene ville gjøre det samme med moskeene. NEI. Jødene ville være venner med sine muslimske naboer og etter hvert fikk de styre over Tempelplassen.

Hvorfor er VL så negative til at Israel skal styre over sin egen hovedstad når også kristne og muslimer har fri tilgang til sine helligdommer. Vi ser hva som skjer i Israels naboland: De fleste jøder og kristne blir enten massakrert eller jaget ut, og nå er det ikke mange koptiske kristne igjen i Egypt. – Det bodde sikkert mange dansker i Norges hovedstad for en tid tilbake, men de gjør ikke krav på å dele hovedstaden. Da jeg besøkte Vestbredden, de jødiske områdene Samaria og Judea (gitt navnet til jøde) i 1975 og 76, kalte alle araberne seg «jordanere», men plutselig ble de palestinere uten land og hovedstad.

Rimehaug skriver bl.a. (9.des) at FN har vedtatt at Jerusalem skal være et internasjonalt område. Dette er feil, og det riktige er at FN kom med et forslag som ikke ble vedtatt. Videre skriver Rimehaug at Yasser Arafat ikke kunne godta fredsavtalen på Camp David i år 2000 fordi han ikke ville miste kontrollen over Al Aqsa-moskeen. Dette er feil fordi palestinerne kunne få 97 % av Vestbredden og fortsatt styre over Tempelplassen, men dersom Yasser Arafat hadde anerkjent Israels eksistens, hadde han blitt en forræder blant sine egne.

Det dukker stadig opp historiske feil som kommer fra palestinsk propaganda i VL, «sannheter» som setter Israel i et negativt lys. Jeg vil bare minne om at palestinerne godtok at Israel skulle styre over Jerusalem i Osloavtalen som også gikk ut på at Israel skulle styre over sine «bosetninger» i C-områdene. Vestbredden er dermed ikke ulovlig okkupert som VL også skriver. Palestinerne skulle selvfølgelig slutte med terror.

 

Trond Baugen

Adjunkt

15 liker  
Kommentar #1

Geir Wigdel

42 innlegg  2088 kommentarer

Det finnes knapt

Publisert over 3 år siden

en stat med et mer effektivt propagandaapparat enn Israel. Det kan vi lese beviser for nesten daglig her på VD. Å påstå at palestinerne har et overlegent PR-apparat, blir som da en del utbyggingsfantaster innen industri og politikk påsto at oppinionen ble forført av propaganda fra miljøvernere.

2 liker  
Kommentar #2

Trond Baugen

5 innlegg  65 kommentarer

Sannheten er avgjørende

Publisert over 3 år siden

Mye av den palestinske propagandaen avviker fra sannheten som avtaler gjennom folkeretten og Bl.a. Oslo-avtalen. Vi kan ikke si at Vestbredden er ulovlig okkupert når verdenssamfunnet har vedtatt avtaler som styrer hvilke områder palestinerne og israelerne skal bestemme over. Israel er gode til å følge  opp internasjonale avtaler. Dersom palestinerne hadde avstått fra terror, hadde vi vært mye nærmere en fredlig løsning.

7 liker  
Kommentar #3

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 3 år siden
Trond Baugen. Gå til den siterte teksten.
Vi kan ikke si at Vestbredden er ulovlig okkupert

I praktisk politikk forholder selv den israelske regjering seg til dette, selv om den ikke liker kjennsgjerningen. Da må du også kunne klare å forholde deg til det. 

Siste nytt er at forsvarsminister Lieberman er på gli mht å tolerere Hamas. Det er ikke i Israels interesse å angripe dem for tiden. Pragmatisme er senvinterens moteord i Israel. 

Kommentar #4

Trond Baugen

5 innlegg  65 kommentarer

Israel og internasjonale avtaler

Publisert over 3 år siden

Det er jo ikke så interessant hva Israel eller jeg mener. Jeg peker på internasjonale  og juridiske bindende avtaler. Oslo-2 avtalen ble vedtatt i 1995 med palestinerne, israelerne, USA, FN og EU der det var enighet om at Israel skulle styre over hele Jerusalem og C-områdene på Vestbredden der Istael har sine bosetninger eller boligstrøk som vi sier på norsk. Bosetningene utgjør 2,7 % av Vestbredden.

Du nevner at Lieberman vil tolere Hamas, og det kan jo være strategisk viktig gjennom avtaler med Hamas for å slippe alle rakettene fra Gaza.

3 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere